Horsemen

horsemen-int-poster-fullsize

Aidan Breslin (Dennis Quaid) arbejder i politiets drabsafdeling. For nogle år siden døde hans kone af kræft, og nu er han alene med sine to sønner. Men han involverer sig mere og mere i sit job, og lader den ældste søn Alex om at klare hjemmet og passe lillebroren Sean.

En dag bliver Breslin sat på en mærkelig drabssag. Man har fundet en masse tænder placeret på et serveringsfad ude på en tilfrossen sø med ordene “Come and see” malet på fire træer rundt om søen. Kort efter finder man liget af en kvinde i hendes hjem – hængt op i kroge og med maven sprættet op.

Det er ikke en almindelig seriemorder, der er på spil, og efterhånden finder Breslin frem til et mønster. Morderen bruger versene om Apokalypsens Ryttere fra Johannes Åbenbaring – og der er mere end en.

“Horsemen” er ikke en gyser, men en thriller der bruger lidt torturhorror for at krydre filmen. Quaid er udmærket som den sørgende betjent, der ikke har overskud til at hjælpe sine egne sønner, men i stedet tilbringer alle sine dage med at hjælpe fremmede. Men efterhånden som gåden begynder at løses, synes jeg, at historien falder lidt fra hinanden. Ziyi Zhang, der spiller pigen Kristin, virker alt for overgearet på mig, og jeg synes heller ikke, at det var svært at gennemskue slutningen.

Som underholdning en mandag aften er “Horsemen” dog udmærket. Bare man ikke forventer noget specielt mindeværdigt. Jonas Åkerlund har instrueret og har tidligere hovedsageligt instrueret musik-videoer for bl.a. Madonna og Metallica.

Instruktør: Jonas Åkerlund
Udgivelsesår: 2009

duerer-fire-ryttere
Dürer: Apokalypsens Fire Ryttere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.