Sov som de døde af Annika von Holdt

Sov som de dødeDet er efterhånden en del år siden, man sidst hørte noget fra Annika von Holdt, som i starten af 2000 bragede igennem med to super spændende thrillers. Debuten Hjemsøgt handlede om en kvindelig seriemorder, og året efter i 2002 udgav hun Nattetimen om en forfatter, der flyttede ind i et hjemsøgt hus. Hvorfor vi har skulle vente så længe på hendes tredje bog, ved jeg ikke, men heldigvis har Sov som de døde været værd at vente på.

Máire har været alene, siden hendes mand døde af kræft tre år tidligere. I årene der er gået, har hun nærmest bare slæbt sig igennem, men nu har hun besluttet at sige endelig farvel til sin afdøde mand. Derfor tager hun til Bonaventure-kirkegården for at aflevere sin vielsesring på mandens grav.

På vej derfra bryder en storm løs. Pludselig dukker en skikkelse op foran bilen, og det lykkes kun lige akkurat Máire at undvige den. Skikkelsen viser sig at være en ung kvinde, som er blevet frygtelig mishandlet – og dem som har gjort det, er lige i hælene på hende. Máire undslipper, men er nødt til at efterlade kvinden, og drevet af en frygtelig skyldfølelse beslutter hun selv at starte en efterforskning, da hun ikke føler, at politiet tager sagen alvorligt.

Efterforskningen fører Máire på sporet af en forfærdelig seriemorder, der ikke alene nyder at pine og dræbe kvinder, men også transmitterer deres lidelser live på Internettet. Men hvem er det?

Annika von Holdt har skrevet en rigtig pageturner om et virkelig modbydeligt morderpar. Undervejs sad jeg flere gange og tænkte, at nu blev det for væmmeligt, men alligevel læste jeg videre, for jeg var simpelthen nødt til at finde ud af, hvad der nu skete.

Jeg blev ikke komplet overrasket over slutningen, men det er alligevel lykkes von Holdt at putte et fint twist ind, så læseren lige må synke en ekstra gang. Det gjorde hun også fremragende i Nattetimen, og det gør det ekstra underholdende at læse hendes bøger.

Annika von Holdt har med Sov som de døde skrevet en spændende seriemorder thriller i stil med f.eks. Chelsea Cain Ondskabens hjerte. Det er muligvis ikke fin litteratur, men det er effektivt! Og det er efter min mening også det vigtigste for netop denne genre. Så mere af den slags, Annika von Holdt …

Også omtalt på Horrorsiden.dk

Om Sov som de døde:

Udgivelsesår: 2009
Omslag: stoltzedesign

Bøger af Annika von Holdt:

Hjemsøgt (2001)
Nattetimen (202)
Sov som de døde (2009)
Pantomime (2012)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.