Død sne

Død sneJeg fik respekt for norsk horror, da jeg så Vildmark for nogen tid siden. Alligevel havde jeg lidt svært ved at forestille mig, at en norsk nazi zombi-film kunne lykkes – men Død sne er forrygende underholdning fra start til slut.

En gruppe unge medicinstuderende tager på påskeferie i en hytte langt oppe i fjeldene. Så langt faktisk at de må lade bilerne stå og gå det sidste stykke, og så langt at mobiltelefonerne ingen dækning har.

Den første dag er ren hygge med tumlen i sneen, drikken øl og grinen og fjanten. Men om aftenen dukker en fremmed op. Han advarer dem om, at fjeldene omkring dem gemmer på hemmeligheder og fortæller om nogle tyske SS-soldater, som under 2. verdenskrig terroriserede området.

De unge er dog ikke tilbøjelige til at tro ham, men da Sara, den sidste af gruppen, endnu ikke er kommet næste dag, tager hendes kæreste ud for at lede efter hende, og mens han er væk, sker der ting og sager i hytten.

Død sne er en forrygende sjov og vildt blodig zombi-film, hvor vores norske venner må bruge de våben, de har ved hånden. Special effects budgettet var på 3,5 millioner og hele 450 liter falsk blod blev brugt i filmen. En ting er sikkert – Peter Jackson lavede ikke Braindead forgæves.

Død sne blev vist som midnatsfilm til Sundancefestivalen 2009. Instruktøren Tommy Wirkola har også lavet Kill Buljo: the movie, som beskrives som Norges svar på Kill Bill. Jeg kunne godt forestille mig, at den også var ret morsom.

Besøg filmens hjemmeside

Om filmen:

Instruktør: Tommy Wirkola
Udgivelsesår: 2009
Originaltitel: Død snø

2 tanker om “Død sne

  1. Morten Knudsen siger:

    Jeg må give dig ret, Jette. “Død sne” er virkelig underholdende. Jeg har ellers set mange gyser-film, splatter-film og zombie-film, og er blevet noget kræsen, men “Død sne” hører så absolut til i den seværdige ende af skalaen. Man kan ikke undgå at drage paralleller til alt det, som man har set tidligere, og som minder en del om “Død sne”, men alligevel formår filmen at fremstå som sin egen, og er på enkelte områder ret så nyskabende – tag fx de naziztiske zombier, som ikke er set før.
    Jeg har i længere tid gået uden om filmen, men kan nu glæde mig over, at jeg endelig fik den set, og at jeg tilmed var så positiv over oplevelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.