Når knoglerne fryser af Graham McNamee

Når knoglerne fryser af Graham McNameeDanny er sammen med sin far flyttet til den lille by Harvest Cove i den koldeste udørk af Canada. Hans mor er død, og siden dengang er han og faderen flyttet konstant – eller flygtet er måske snarere ordet.

I Harvest Cove forelsker Danny sig i Ash, som er af indiansk afstamning og bor på den lokale militærbase. Her bor også brødrene Pike og Howie, som Danny bliver venner med.

En aften hvor Danny er på vej hjem, bliver han overfaldet af noget. Han prøver at bilde sig selv ind, at det var en hund, men da han efterfølgende ser sporene efter dyret, må han erkende, at det er noget helt andet. Kort efter bliver også Howie overfaldet, og Howie, som er lidt af en nørd, begynder at grave i sagen. Han opdager at der gennem de sidste mange år er forsvundet unge, som aldrig siden bliver set igen, og det sker altid i de koldeste vintre. Nu er det op til de fire unge at stoppe snemonstret, før de selv bliver dets ofre.

Når knoglerne fryser er en ungdomsbog, og det kan man selvfølgelig godt mærke, når man læser den. Bl.a. slutningen bliver lidt brat, og der gøres heller ikke så meget ud af at gøre monstret plausibelt.

Når det er sagt, er det dog absolut en underholdende bog, som sagtens kan læses af voksne. Jeg blev f.eks. positivt overrasket over, at Graham McNamee gør så meget ud af at få det psykologiske aspekt omkring Dannys mors død ind i historien, og jeg synes også, at det er lykkes ham at lave nogle meget fine beskrivelser af Dannys forhold til Ash og faren.

Der gemmer sig nok ikke de store gys for den voksne læser, men Canadas kulde fungerer alligevel rigtig fint som baggrund for den isnende historie, der ikke dvæler overdrevent ved det uhyggelige monster, men i stedet bygger en intens og skræmmende atmosfære op gennem historien.

Graham McNamee har tidligere skrevet flere ungdomsbøger. Når knoglerne fryser er dog den første indenfor gysergenren.

Læs også Janus omtale på Horrorsiden.dk

Om bogen:

Udgivelsesår: 2009
Forlag: Høst, 284 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.