The Gathering

The GatheringInd i mellem køber jeg en ordentlig stak billige gysere, som jeg bare vil se engang ved lejlighed. Når jeg så griber fat i dem igen, har jeg ofte glemt, hvad de skulle handle om, og på den måde  får jeg en helt frisk oplevelse. Nogle gange er det godt, andre gange er det rigtig skidt. Men i tilfældet The Gathering blev jeg positivt overrasket.

I den lille by Ashby Wake dukker pludselig den unge pige Cassie op og bliver kørt ned af Marion Kirkman, som fyldt med dårlig samvittighed tager Cassie med hjem. Cassie har mistet sin hukommelse, men bliver hurtigt gode venner med de to børn i familien, Emma og Michael, og familien lader hende blive boende i håbet om, at hukommelsen vender tilbage, når hun ser nogen hun kender i byen. Og Cassie ser også nogle bekendte ansigter, men ikke på den gode måde, for pludselig begynder hun at få ubehagelige visioner af folk i byen dækket i blod, og det viser sig, at Michael også kan se noget af det.

Samtidig med Cassies ankomst har man lidt uden for Ashby Wake opdaget en gammel kirke fra det første århundrede. Den har været dækket til, og Simon Kirkman er blevet sat til at restaurere den. I kirken findes et basrelif af en gruppe mennesker, som står og betragter Jesus på korset, og dette er muligvis den første korsfæstelsesscene overhovedet, så Simon er meget ivrig. Men hvorfor er fokus på tilskuererne fremfor på Jesus?

The Gathering har Cristina Ricci i hovedrollen som Cassie. På en måde er det et supervalg, da hun med sin lille spinkle krop og de utroligt store øjne virker så uskyldig. Jeg skulle dog lige vænne mig til hende, fordi jeg ikke synes, hun har en særlig god mimik. Men efterhånden som filmen skrider frem, bliver hun dog mere og mere troværdig.

Jeg tror måske, at Dean Koontz har set The Gathering, før han skrev Odd Thomas, i hvert fald har han lidt den samme idé om, at noget samler sig om et sted, hvor der skal ske en katastrofe, og at kun særligt udvalgte kan se dette. Og det er jo ikke langt fra den virkelige verden, hvor mennesker også stiller sig op og ser på bilulykker, brande osv., og det at se gysere er jo på sin vis også nysgerrighed efter at se katastrofer.

Brian Gilbert har ikke tidligere bevæget sig i gysergenren, men jeg synes absolut, at han har lavet et udmærket stykke arbejde med The Gathering.

Om The Gathering:

Instruktør: Brian Gilbert
Udgivelsesår: 2002

En tanke om “The Gathering

  1. Janus siger:

    Jeg synes også, at der findes en Ray Bradbury-novelle, som handler om disse mystiske mennesker, der dukker op ved ulykker. Men titlen kan jeg altså ikke huske 🙁
    Til gengæld læste jeg flere bøger af manuskriptforfatteren Anthony Horowitz efter at have set “The Gathering”. Synes, filmen er fed, og hans fiktion kan sagtens læses også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.