Frosne sjæle af Giles Blunt

frosnesjaeleJohn Cardinal er kriminalassistent i den lille by Algonquin Bay i Canada. Den 13-årige Katie Pine er forsvundet, og det samme er teenagedrengen Todd Curry. Cardinal er overbevist om, at der er tale om mord, men hans chef Dyson har taget ham væk fra drabsafdelingen, fordi han brugte for mange ressourcer. Men med vinteren dukker Katie Pines lig op.

Cardinal får en ny makker på sagen, Lise Delorme, som tidligere har været i bagmandspolitiet. Delorme har ikke tidligere været tilknyttet en drabsefterforskning, så Cardinal har mistanke om, at hun også efterforsker ham. Men hvorfor?

Samtidig forsvinder endnu en ung mand, og nu bliver efterforskningen et kapløb med døden. Kan de nå at finde frem til morderen, inden endnu et offer bliver slået ihjel?

På bogens forsiden er Los Angeles Times citeret for at have kaldt den for “Den mest skræmmende gyser siden Ondskabens øjne”. Jeg vil måske ikke ligefrem kalde “Frosne sjæle” for en gyser, men Giles Blunt har bestemt skrevet en spændende og medrivende thriller, som med sit setup i det vintermørke og snedækkede Canada føjer ekstra uhygge til en i sig selv ubehagelig historie.

Jeg blev hurtigt grebet af historien om Cardinal, som virkelig har et lig i lasten. Hvad det er, får vi dog først afsløret mod slutningen af bogen, hvor også seriemorderen får sin retfærdige straf.

“Frosne sjæle” er den første bog, vi får på dansk fra Giles Blunt, men i hjemlandet Canada har han været kendt gennem flere år. Ikke mindst da han slog igennem i 2000 med netop “Frosne sjæle”, som er første bind i en serie med kriminalassistent John Cardinal i hovedrollen. Indtil videre er der udkommet fire bøger om Cardinal, og jeg håber, de alle finder vej til det danske marked.

(anmeldt på Bogrummet.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 2009
Originaltitel: Forty Words for Sorrow
Forlag: Torgard, 366 sider
Omslag: Henrik Koitzsch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.