Welcome to the jungle

Welcome to the JungleJeg er ikke stor fan af film filmet med subjektivt håndholdt kamera. Ofte synes jeg, det virker mere rodet end uhyggeligt, og hver gang har jeg svært ved at forstå, hvorfor man dog bruger tid på at filme alting, når man kæmper for sit liv. Men jeg er også ved at blive gammel.

“Welcome to the jungle” er netop en sådan film, og jeg er ikke voldsomt imponeret.

Fire ret forskellige venner beslutter sig for at tage til Ny Guineas jungle for at lede efter Michael Rockefeller, der forsvandt der i 1961. Familien anser ham for død, men en helikopterpilot så fornyligt en 70-årig hvid mand i området, og nu er vennerne sikre på, at det er Rockefeller – og at de kan tjene en formue på ham.

De pakker og tager afsted, men i junglen kommer uenighederne mellem dem for alvor op til overfladen. Efter en uge med skænderier og uenigheder stikker to af dem af med kort, GPS og næsten alt maden. De to tiloversblevne forsøger at indhente dem, men nu er de nået til kannibal-territorium.

Det hele er som sagt filmet med subjektivt kamera, så hver gang der sker noget, siger personerne “Giv mig kameraet”, og så følger vi dennes synsvinkel. Det irriterer mig rigtig meget og er med til at sænke spændings niveauet. Det trækker også ned, at filmens første halvdel går i tomgang, mens vi følger de fire unge skændes, drikke og lave ingenting. Først i filmens sidste halvdel begynder der at ske noget. Samtidig er personerne generelt så irriterende, at jeg ingen sympati fik for dem, og dermed var ligeglad med om de blev ædt af kannibaler eller ej.

Jeg synes klart bedre om “Zombie Holocaust“, som jeg tror har været inspirationen for Jonathan Hensleigh, så vil man se en kannibalfilm, er den at foretrække. “Welcome to the jungle” har dog en mindeværdig scene på flodbredden da vi ser, hvad der er sket med den ene af kvinderne i gruppen, men bortset fra det minut var det en lidt kedelig affære.

Om “Welcome to the jungle”:

Instruktør: Jonathan Hensleigh
Udgivelsesår: 2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.