Cubbyhouse

The gateway to Hell is in your own backyard” – sådan står der på forsiden af “Cubbyhouse”, en australsk gyser fra 2001, som også beskrives med ordene “Terrifying demonic thriller in the tradition of The Exorcist and Poltergeist“. Bob bob – måske ikke så meget …

Efter en skilsmisse flytter Lynn Graham fra USA til Australien, hvor hun stammer fra. Sammen med sine tre børn flytter hun ind i et hus, der har stået tomt i mange år efter en voldsom tragedie fandt sted der. To børn blev myrdet i baghavens legehus, men det har ingen fortalt Lynn. Ejendomsmægleren vælger også at se stort på den eneste klausul, der var på salget af huset – nemlig, at ingen børnefamilier måtte købe det.

Men Lynn og børnene flytter ind, og alt er tilsyneladende godt. Den ældste søn, Danny, finder sammen med nabodatteren, og det er hende, som gør opmærksom på husets historie. Men noget har allerede haft indvirkning på de to yngste børn, og Lynn nægter at tro på Danny, da han fortæller om legehusets mærkelige indvirkning.

At kalde “Cubbyhouse” for terrifying må siges at være lidt af en overdrivelse. Bevares, der er enkelte gode takter i historien, men i det store hele er den langstrakt og ikke særlig godt skruet sammen. Der er for mange scener, hvor vi skal følge havens vildnis vågne til live og kræve ofre, og hvor ofrene i øvrigt aldrig savnes bagefter! Og så er historien simpelthen ikke særligt sammenhængende. Danny spilles af Joshua Leonard fra bl.a. “Madhouse“, men heller ikke her spiller han rollen specielt overbevisende. Bedst er nok Joshua Tainish-Biagi, der spiller lillebroren Ivan. I flere scener lykkes det ham ganske overbevisende at se dæmonisk ud.

Filmen er som sagt fra 2001, og det betyder naturligvis, at visuel effects langt fra lever op til dagens standard. Jeg blev især skuffet over slutscenen i legehuset, hvor dæmonen forsøger at bryde igennem til vores verden. Til gengæld blev jeg dog positivt overrasket over en scene, hvor Lynn sidder ved sin pc. I forhold til plottet er den latterlig, men selve udførelsen var faktisk ok.

Jeg har set film, som var langt værre end “Cubbyhouse”, men jeg har bestemt også set bedre. Hvis du er til besatte huse film, så er den et bud på et par timers underholdning. Jeg kan dog komme i tanke om en hel del film, der er langt bedre, f.eks. “The Amityville Horror“, “The Abandoned” og ikke mindst “Ju-On“.

“Cubbyhouse” har også været udgivet under titlen “Hellion – The Devil´s Playground”.

Instruktør: Murray Fahey
Udgivelsesår: 2001

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.