Levende død i Dallas af Charlaine Harris

Levende død i Dallas af Charlaine HarrisJeg var spændt på, om bog 2 om Sookie Stackhouse og hendes vampyrkæreste Bill kunne leve op til “Død indtil solnedgang“, men heldigvis var også Levende død i Dallas fyldt med humor og en underholdende historie.

Bill er blevet valgt til undersøger af område 5, og i den forbindelse udlånes han (eller rettere sagt Sookie) til område 6 for at hjælpe med at finde en vampyr, der tilsyneladende er blevet kidnappet. Sookie og Bill rejser af sted, og det lykkes også for Sookie at læse en barpiges tanker, så de kan finde frem til, at den forsvundne vampyr formentlig er blevet kidnappet af sekten Solens Broderskab, som ønsker at dræbe alle vampyrer i en kristen ånd.

Sookie bliver selv kidnappet af sekten, og hun må pludselig lede efter forbundsfæller blandt både mennesker og andre overnaturlige væsner end vampyrer. For denne gang møder hun både telepater, mennesker der kan skifte til dyreskikkelse og ikke mindst en mænade – et vildt og rasende væsen der elsker vold, sex og drukkenskab, og tidligere tilbad guden Dionysos.

Humoren holder også her i bind to, og selvom der ikke er helt samme overraskelseselement i Sookies verden, synes jeg, at Levende død i Dallas er en udmærket efterfølger. Harris kommer måske lige lovlig let omkring afviklingen af visse elementer i historien, men til gengæld vil billedet af Eric iført pink lycra leggins få mig til at smile lang tid fremover.

Serien om Sookie er uforpligtende underholdning, og som læser får man både sex, romantik, spænding og masser af humor, og så er jeg egentlig fint underholdt i et par timer.

Sookie Stackhouse serien:

Død indtil solnedgang (Dead until dark, 2001)
Levende død i Dallas (Living dead in Dallas, 2002)
Klub Død (Club dead, 2003)
Død for verden (Dead to the world, 2004)
Stendød (Dead as a doornail, 2005)
Fuldstændig død (Definitely dead, 2006)
All together dead (2007)
From dead to worse (2008)
Dead and gone (2009)
Dead in the family (planlagt maj 2010)

Besøg Charlaine Harris hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.