Black Sabbath – The Three Faces of Fear

Black SabbathJeg har ikke tidligere set film af Mario Bava, men eftersom han skulle være en af Italiens mest indflydelsesrige instruktører, tog jeg imod tilbuddet om at låne “Black Sabbath” af en ven.

“Black Sabbath – The Three Faces of Fear” består af tre korte film med introduktion og afslutning af Boris Karloff. Den første film hedder “The Telephone” og handler om kvinden Rosy, som en aften kommer hjem til en lang række mærkelige telefonopringninger, hvor en stemme truer hende med døden. Tilsyneladende ved stemmen alt, hvad Rosy gør, så til sidst ringer hun til veninden Mary, der indvilliger i at komme over, selvom de ikke har talt sammen længe. Men Marys ankomst er ikke aftenens afslutning.

Anden historie hedder “The Wurdulak” og har Boris Karloff i hovedrollen. En tyrkisk bandit har gennem længere tid hjemsøgt egnen, og bedstefar Gorca er taget ud for at fange ham. Desværre får banditten fat i Gorca og forvandler ham til en Wurdulak, før Gorca slår ham ihjel. En Wurdulak drikker blodet af de mennesker, han elsker, så Gorca drager hjem for at føde af sin familie, der i mellemtiden har fået uventet besøg af en fremmed, som forelsker sig uhjælpeligt i Gorcas datter. Men kan han redde hende fra familiens skæbne?

Den sidste historie kaldes “A drop of water”. Sygeplejersken Helen tilkaldes for at gøre liget af en okkult interesseret grevinde i stand, men hun fristes til at stjæle en ring fra ligets finger. Det får – naturligvis – konsekvenser …

Den bedste historie er efter min mening den sidste, selvom historien er set før. Men her lykkes det Mario Bava at skabe et overbevisende setup, og jeg var imponeret over hans brug af kameraet, bl.a. den måde, man har filmet Helens ankomst til grevindens hjem. Fra frøperspektiv ses husholdersken gå gennem flere slidte og støvede værelser mod en stor dør, og mens hun bliver mindre og mindre, føles uhyggen større og større. Interessant filmet. Den svageste film er “The Wurdelak”, hvor ikke engang Boris Karloff kan redde den sløve historie.

Om Black Sabbath:

Instruktør: Mario Bava
Udgivelsesår: 1963
Originaltitel: I tre volti della paura

Udvalgt filmografi:

Cani arrabbiati (1974 – “Kidnapped”)
Gli orrori del castello di Norimberga (1972 – “The Torture Chamber of Baron Blood”)
Diabolik (1968 – “Danger: Diabolik”)
Operazione paura (1966 – “Kill, Baby… Kill!”)
I tre volti della paura (1963 – “Black Sabbath”)
La maschera del demonio (1960 – “Black Sunday”)

Se mere om Mario Bava på  Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.