Re-cycle

Re-cycleForfatteren Ting-Yins seneste bog er netop blevet filmatiseret, og alle venter med spænding på den nye bog, hun er gået i gang  med. Tidligere har hun skrevet kærlighedshistorier, men den nye er nærmere en spøgelseshistorie.

Skriveriet går dog ikke så godt. Mens Ting-Yin kæmper med sin historie, begynder hun at få mystiske telefonopringninger, og hun føler, at der er en anden til stede i hendes lejlighed. Det hele kulminerer efter en konfrontation med hendes eks kæreste. Efter at hun har forladt ham, befinder hun sig pludselig i et fremmed og skræmmende univers, hvor en ansigtsløs kvinde skånselsløs forfølger hende.

Re-cycle er en flot visuel fortælling, og universet for ‘overgivne ting’ er designet både skræmmende og smukt. Jeg kom til at tænke på What dreams may come, som også skaber et helt nyt visuelt univers for sin fortælling. Hvad selve historien angår, blev jeg dog ikke særligt grebet. Måske er det et kulturspørgsmål, for der var flere af begivenhederne i paralleluniverset, jeg ikke helt forstod, som måske er alment kendte myter i Kina.

Jeg blev ikke 100% imponeret af Re-cycle. Det skal dog siges, at den lukkede Un Certain Regard programmet* i Cannes 2006, og den er bestemt også en visuel tour de force, men selvom den indeholder enkelte skræmmende scener, så bliver den alligevel aldrig rigtig uhyggelig. Originaltitlen Gwai wik, som også er titlen på Ting-Yins nye bog, skulle direkte oversat betyde Spøgelsesland – Ghost Land. Det havde efter min mening været en langt mere interessant titel.

Filmen er instrueret af brødrene Pang, som bl.a. også står bag The Messengers, The Eye og The Eye 2.

Om filmen:

Instruktør: Oxide Pang Chun og Danny Pang
Udgivelsesår: 2006
Originaltitel: Gwai wik

* Un Certain Regard  blev introduceret på Cannes i 1978. Hvert år præsenteres her en række film i forskellige visionære stilarter, som alle er “originale og anderledes”, og som fortjener international anerkendelse. Se mere på wikipedia.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.