Miraklets fald af Christian Reslow

Miraklets fald af Christian ReslowChristian Reslow debuterer i en alder af 25 år med den hæsblæsende Miraklets fald, som forlaget kalder en ”science fantasy thriller”. En spændende historie, der foregår i to parallelle universer med kvinderne Anni og Nina som hovedpersoner.

I vores verden bor Anni, som er uddannet sygeplejerske. Optændt af patriotisme meldte hun sig som feltlæge og var med i første bølge i Irak. Men hændelserne gav hende ar på sjælen, og nu nyder hun hverdagen med sin mand, Harry.

I den parallelle ørkenverden, der lokalt kaldes Helvede, lever Nina. Hun er rå som få, og i bogens start er hun på jagt efter en genstand, der skal skaffe hende væk. Det lykkedes hende, og pludselig befinder hun sig i vores verden, mens Anni ender på den stegende planet, hvor vand er som syre, og ingen kan stole på hinanden.

Herfra fortæller Christian Reslow de to kvinders historie i krydsklip. Hvordan Anni kæmper for at finde en vej tilbage til vores verden, og hvordan Nina forsøger at undgå det samme. Hun vil hellere dø i vores verden end vende tilbage til sin egen.

Miraklets fald er fyldt med action. Det er underholdning for drengerøve, og selvom jeg i perioder synes, at historien blev en lille smule langtrukken, fordi de to kvinder delvist oplever de samme hændelser bare på forskellig vis, så trækker slutningen til gengæld op, fordi den ikke falder tilbage på klichéer.

Et andet plus er beskrivelsen af parallelverdenen, der virkelig er et barsk sted at opholde sig. Solen og reaperne regerer her, og eftersom vi ikke får en forklaring på, hvilken forbindelse denne verden og vores har med hinanden, og hvorfor fendahlisken kan transportere folk i mellem de to, så håber jeg på at få en fortsættelse, hvor Reslow forklarer nærmere om disse ting.

Alt i alt synes jeg vældig godt om Reslows debut, og kan absolut anbefale Miraklets fald til alle der holder af action, og når jeg vælger at omtale den her på siden, selvom det ikke som sådan er horror, er det pga. en scene i slutningen, der er beskrevet så udpenslet, at det bliver regulært splat. Og det er sjældent blandt danske debutanter!

”Han rettede sig op med en lyd, som Anni aldrig før havde hørt, og strakte sig så bagover i en spastisk halvbue. Hans ansigt pegede mod himlen, hans mund og øjne var åbne, og Anni så med ubarmhjertig klarhed, hvordan dråber af den altfortærende regn landede på overfladen af hans øjenæblers dybe sø, begyndte at ryge, at æde, at skabe hvislende hvirvelstrømme ned igennem øjenhulernes indre. Skrigene var umenneskelige, og de blev værre, da hans mund gradvist fyldtes med vand. Hans ansigtshud gled af i store flager og landede på jorden under ham. Hans øjenlåg forsvandt, hans hals sank sammen, og da kødet brændte væk derfra, kunne man se hans spise- og luftrør blottet i en blodig omfavnelse.”

Om Miraklets fald:

Udgivelsesår: 2010
Forlag: Valeta, 396 sider

Besøg Christian Reslows hjemmeside

Læs interview med Christian Reslow på Fantastiske Forfattere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.