Klub Død af Charlaine Harris

Klub Død af Charlaine HarrisKlub Død er tredje bog i serien om servetricen Sookie Stackhouse, der kan læse tanker og kærester med vampyren Bill, og her er tale om en treer der både holder stilen og tempoet.

Bill har påtaget sig en hemmelig opgave for vampyrdronningen af Louisiana. Selv ikke hans chef, Eric, kender til det, før Bill pludselig forsvinder. Han har fortalt Sookie, at han skulle til Seattle, men i stedet er han taget til Mississippi, og her er han blevet kidnappet. Eric opsøger Sookie for at overtale hende til at tage til Jackson og forsøge at finde Bill, da han ikke kan overtræde vampyrreglerne og selv søge efter ham.

Sookie siger ja, selvom hun opdager, at Bill har løjet for hende – og ikke kun om hvor han skulle hen – og snart befinder hun sig i et fremmed vampyr-territorium med den yderst tiltrækkende varulv, Alcide, som sin hjælper. Endnu en gang er hun blevet involveret i vampyrernes verden, og denne gang bliver det svært at slippe levende fra det.

Jeg er blevet helt vild med historierne om Sookie. Charlaine Harris uddyber sit univers for hver bog, så denne gang hører vi bl.a. lidt om, hvordan vampyrerne har opdelt landet i forskellige kongedømmer, og der kommer flere detaljer ind om varulvenes samfund. Sookie er både slagfærdig og sympatisk og fortæller sin historie med masser af humor og selvironi (der heldigvis ikke bliver påtaget som f.eks. Odd Thomas gør i de efterfølgende bind). Historien er fuld af action, og selvom Harris enkelte gange tager en genvej for at få brikkerne til at passe sammen til sidst, så holder plottet i det store hele vand.

Charlaine Harris har sin helt egen stil, og selvom vampyrerne i hendes univers ikke er grufulde skabninger som i Guillermo del Toros “Blod“, så er de heller ikke pyntegenstande. Og det er interessant, hvordan Harris opbygger et univers, der passer helt fint ind i vores virkelighed med så forskellige skabninger som vampyrer, varulve og trolde. Det bliver spændende at se, hvilke væsner hun kan få med i de næste bøger, og jeg glæder mig til at læse bind fire, som heldigvis ligger klar på natbordet.

Serien om Sookie Stackhouse danner baggrund for tv-serien “True Blood”.

Sookie Stackhouse serien:

Død indtil solnedgang (Dead until dark, 2001)
Levende død i Dallas (Living dead in Dallas, 2002)
Klub Død (Club dead, 2003)
Død for verden (Dead to the world, 2004)
Stendød (Dead as a doornail, 2005)
Fuldstændig død (Definitely dead, 2006)
All together dead (2007)
From dead to worse (2008)
Dead and gone (2009)
Dead in the family (planlagt maj 2010)

Besøg Charlaine Harris hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.