Uhyret i brønden af Dennis Jürgensen

Uhyret i brønden af Dennis JürgensenTroels er it-konsulent. Sammen med sin familie er han flyttet ind i det idylliske hus, Pilely, i Gribskov. De har dog ikke boet der ret længe, før Troels oplever noget meget mærkeligt. Først advarer hans mormor, som ligger for døden, ham om at der gemmer sig noget ondt i brønden – men der er ingen brønd til huset ifølge papirerne? Og så tager han en blaffer op på vej hjem gennem skoven, men manden forsvinder sporløst, mens de kører!

Hjemme fortæller han sin kone Susan om hændelsen, og hun er overbevist om, at han har samlet et spøgelse op. Den slags tror Troels ikke på. Alligevel sætter han sig for at undersøge sagen, for det viser sig nemlig, at der trods alle oplysninger om det modsatte alligevel findes en gammel brønd på grunden, og det lader til, at noget virkeligt gemmer sig nede i mørket. Men hvordan stopper man en flere hundred år gammel ondskab?

Uhyret i brønden er måske nok en ungdomsgyser, men jeg læste den med stor fornøjelse. Dennis Jürgensen er intet mindre end en institution i dansk horror. Selvom hans bøger oftest læses af børn og unge, så appellerer de bestemt også til voksne læsere med hang til horror, og her i romanen bruger han oven i købet en voksen hovedperson.

Historien er måske ikke den mest overraskende, men det lykkes alligevel Jürgensen at fylde lidt uventet på undervejs. Og trods det at man godt kan gætte, hvad vej historien bærer hen, så er den fyldt med atmosfære, og uhyggen accellererer mere og mere mod slutningen, så man glemmer at føle sig tryg.

Jeg mindes stadigvæk Grønne øjne, som den absolut mest uhyggelige Dennis Jürgensen historie, men Uhyret i brønden hører absolut også til i den gode ende.

Se en oversigt over Dennis Jürgensens bøger på Tellerup.dk
Besøg Dennis Jürgensens hjemmeside

Om bogen:

Udgivelsesår: 1998
Forlag: Tellerup, 255 sider

Andre bøger af Dennis Jürgensen:

Tunnelmanden (2010)
Dødens mange facetter (2009)
Dæmonen i hælene (2007)
Kadavarjagt (2006)
Uhyret i brønden (1998)
Måske (1994)
Monsteret i kælderen (1993)
Tingen i cellen (1992)
Kadavermarch (1991)
Grønne øjne (1985)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.