Splinten af Sebastian Fitzek

Splinten af Sebastian FitzekFor seks uger siden mistede Marc Lucas sin hustru og deres ufødte barn i en bilulykke, som han overlevede. Han husker ikke selve ulykken, og nu forsøger han at fortsætte sit liv. Men sorgen tærer hårdt på ham, og da han ser en annonce for et firma, som kan fjerne minderne, beslutter han sig for at høre nærmere om, hvad det er for noget. Det skulle han dog aldrig have gjort, for pludselig befinder han sig i et sandt mareridt, hvor virkeligheden går i stykker, og han begynder at tvivle på sin egen forstand.

Sebastian Fitzek er en formidabel forfatter, som i denne psykologiske thriller endnu en gang driver læseren helt ud over kanten. Han formår som få andre at beskrive den mentale opløsning hos mennesker under pres, og uden at svælge i blod og død er “Splinten” en af de mest uhyggelig bøger, jeg har læst i år. For man sidder som læser med en klar viden om, at tingene ikke er som de ser ud. Men hvad er der galt? Og mens man forsøger at hitte rede på begivenhederne, kommer Marc Lucas længere og længere ud, og spændingskurven står nærmest lodret.

Også i sine tidligere bøger Terapien og Sjæleknuseren har Fitzek leget med virkelighedsbegrebet, og hvad traumer gør ved mennesker. Begge var så absolut anbefalelsesværdige, men Splinten når alligevel nye højder. Plottet holder hele vejen, og slutningen er både overbevisende og overraskende.

En helt igennem skræmmende, fascinerende og utroligt velskrevet thriller som SKAL læses, hvis du holder af gode bøger.

Om Splinten:

Udgivelsesår: 2010
Omslag: Koitz. Animation & Graphics

Mere Sebastian Fitzek:

Terapien
Sjæleknuseren
Splinten
Øjensamleren

Også omtalt på Bogrummet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.