Dybt dedikerede Dexter af Jeff Lindsay

Dybt dedikerede Dexter af Jeff LindsayDexter er kriminaltekniker med speciale i blodstænk. Og så er han seriemorder i sin fritid! Jeg har tidligere omtalt første bog om den sympatiske seriemorder Dexters dunkle drømme her på siden, og nu er bind to Dybt dedikerede Dexter så også blevet oversat til dansk.

Dexter Morgan slår kun dem ihjel, der fortjener det. Det har han nemlig lært af adoptivfaderen Harry, før denne døde. Denne gang har Dexter udset sig en pædofil ejendomsmægler med smag for små drenge som sit næste offer. Det viser sig dog, at mægleren har en makker, men før Dexter kan få gjort regnskabet op med ham, bliver han viklet ind i en anden sag.

Dexters søster, Deborah, der er betjent, er nemlig blevet sat på en sag om en forbryder, der amputerer alt på sine ofre, så der kun er hovedet og kroppen tilbage. FBI sender agent Chutsky, som sætter sig tungt på sagen – og vækker hidtil ukendte følelser hos Dexters søster. Desværre er forbryderen ikke så nem at fange, og så må Dexter meget mod sin vilje hjælpe med at redde sin onde ånd fra politistationen, overbetjent Doakes.

Ligesom første bind er Dybt dedikerede Dexter både underholdende og morbid. Forbryderen, som Dexter denne gang hjælper Deborah med at fange, er en ualmindelig afstumpet karakter. Det er Dexter egentlig i virkeligheden også, men Harrys regelsæt hjælper ham til at bevare et skin af menneskelighed. Og så har han også en utrolig humoristisk og ironisk tilgang til tilværelsen, som gør at man skiftevis sidder og griner og væmmes.

Deborah gloede også olmt på mig. ”Hvad er så forbandet morsomt?” spurgte hun skarpt. ”Nummerpladen” sagde jeg. ”Undskyld, Debs, men jøsses – ved du ikke, hvad den gule Florida-nummerplade er? Og så har den fyr sådan en, samtidig med at han laver det, han laver…” Jeg lavede en voldsom synkebevægelse for at undgå at komme til at grine igen, men det krævede al den selvbeherskelse, jeg kunne opbyde. ”Okay, for fanden da – hvad er så morsomt ved den gule nummerplade?” ”Det er en særplade, Deb,” svarede jeg. ”Den dér abortmodstandsplade, hvor der står VÆLG LIVET”. Og så er jeg bange for, at jeg kom til at fnise igen, da jeg så Dr. Danco for mig, trillende rundt med sine ofre, der lå og vred sig, mens han fyldte dem med kemiske stoffer og lagde sirlige snit for at holde dem i live gennem det hele. ”Vælg livet” sagde jeg. Jeg ville svært gerne møde den fyr.

Her er ikke tale om stor litteratur, og plottet er heller ikke det skarpeste, der er udtænkt. Alligevel slugte jeg stort set bogen i en mundfuld, og havde stadig lyst til mere da den var slut, for her er simpelthen tale om underholdende action med masser af humor og løse lemmer, og det er nu ikke så tosset.

Bøgerne om Dexter ligger også til grund for tv-serien Dexter, som i skrivende stund kører på 6. sæson.

Serien om Dexter Morgan:

Dexters Dunkle Drømme (dansk 2010 – Darkly Dreaming Dexter, 2004)
Dybt Dedikerede Dexter (dansk 2010 – Dearly Devoted Dexter, 2005)
Dexter in the Dark (2007)
Dexter by Design (2008)
Dexter is Delicious (2010)

Om Dybt dedikerede Dexter:

Udgivelsesår: 2010
Forlag: Mrs. Robinson, 331 sider
Originaltitel: Dearly devoted Dexter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.