Blodtåge – Skeletter i skabet 2 af Nicole Boyle Rødtnes

Blodtåge – Skeletter i skabet 2 af Nicole Boyle RødtnesDa jeg læste første bind i Nicole Boyle Rødtnes serie “Skeletter i skabet”, følte jeg mig rigtig godt underholdt. Historien fængede fra første side, og Rødtnes skabte et spændende og anderledes univers, der dannede en fin kulisse for plottet. Nu er bind to i serien så udkommet: Blodtåge.

Davie har mistet sin læreplads som kloakpasser, da hans mester blev arresteret for at have gemt et dødsbarn i kælderen. Det lykkes for Davie at klare frisag, men nu går han hjemme uden læreplads, og det er ikke godt for hans fremtid. Samtidig truer familiens slægtsskelet ham med, at det snart vil afsløre alle hans hemmeligheder. Når han har boet hjemme i en måned, kan slægtsskelettet nemlig igen læse hans tanker. Men Davie vil meget nødig have afsløret de ting, han var nødt til at gøre i bind et.

Så falder der pludselig en blodtåge over byen. En blodtåge er det værste advarselssignal, der findes, og den opstår ved, at et slægtsskelet brækker sine knogler i stykker og lægger sit rituelle blod omkring byen for at advare om, at hele byen er i fare. Nærmest samtidig får Davie en ny læreplads – som skeletinspektør! Og så finder han ud af, at Devon er tilbage, og at han har kidnappet Temate fra dødsbørnenes institution. Davie bliver viklet mere og mere ind i byens hemmeligheder, og det er svært at se, hvordan han skal klare sig ud af problemerne.

Rødtnes holder stilen og tempoet fra første bind, og jeg slugte også bind to i stort set et hug. Her er underholdning for både unge og voksne, som holder af en god fantasy-historie. Og så synes jeg, det var en ekstra bonus, at slægtsskeletterne her i andet bind bliver mere farlige og dermed også lidt uhyggelige, hvilket forside-illustrationen af Rasmus Jensen understreger.

Der kommer yderligere to bind i serien, og jeg glæder mig til at høre mere.

Besøg seriens hjemmeside og læs mere på forlaget Facet

Om Blodtåge:

Udgivelsesår: 2011
Omslag: Rasmus Jensen

Skeletter i skabet-serien:

Dødsbørn (2010)
Blodtåge (2011)
Ildfugl (2012)
Gravslægt (2013)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.