Ghoulies

GhouliesForleden så jeg Critters fra 1986, som jeg synes var ganske underholdende, og så tænkte jeg, at Ghoulies fra 1985 sikkert var ligeså god. Det var den dog ikke, selvom forsiden tegner godt med to små monstre, som stikker hovederne op af et toilet med ordene: ”They will get you in the end!”

I filmens start reddes en baby-dreng fra at blive ofret til Lucifer af sin egen far. Drengen Jonathan vokser op uden kendskab til sin familie, men da faren efter mange år dør, arver han huset og alt indholdet. Her flytter han ind sammen med kæresten Rebecca, men der går ikke længe, før nysgerrighed får ham til at rode med de gamle notesbøger, han finder i huset, og pludselig er han alligevel i de mørke kræfters tjeneste.

Et af mine første kritikpunkter er, at Jonathan skal forestille en ung mand først i 20’erne, som studerer. Men Peter Liapis, som spiller ham, er 36 år, og så ligner du altså ikke en først i 20’erne mere. Tro mig – jeg taler af erfaring.

Dernæst er historien ikke særligt overbevisende og samtidig forfærdelig langtrukken. Special effects er temmelig ringe, selv når man tager i betragtning, at filmen er fra 1985. Bl.a. får Jonathan grønne øjne, når han besættes af det onde, men tilsyneladende har man haft store problemer med at sætte linserne i, for det halve af tiden er han totalt skeløjet, og undskyld mig, men det virker ikke særligt skræmmende. Og endeligt havde jeg svært ved at finde ud af, hvad de Ghoulies, som Jonathan frembringer, skulle gøre godt for? Ja, de slår nogle mennesker ihjel, men det meste af tiden putter de sig bare og er nærmest kramme-dyr for Jonathan og faderen.

Ikke desto mindre kom der efterfølgende 3 efterfølgere, så måske er det endnu en gang bare mig, som forventer alt for meget, når jeg ser film – såsom et troværdigt plot, interessante personer og bare et minimum af enten uhygge eller humor.

Om Ghoulies:

Instruktør: Luca Bercovici
Udgivelsesår: 1985

Ghoulies-serien:
Ghoulies, 1985 – D: Luca Bercovici
Ghoulies II, 1988 – D:Albert Band
Ghoulies III: Ghoulies go to college, 1991 – D: John Carl Buechler
Ghoulies VI: 1994 – D: Jim Wynorski

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.