Book of Shadows: Blair Witch 2

Der gik lang tid fra “The Blair Witch Project” udkom, til jeg fik set den, og det er sikkert en af grundene til, at jeg ikke blev særligt betaget af den, selvom den havde enorm succes, da den udkom. Allerede året efter kom der også en sequel til den: “Book of Shadows: Blair Witch 2”. Den har jeg også først fået set nu, men den synes jeg til gengæld helt godt om.

Filmen tager udgangspunkt i reaktionerne på den første film, og starter som en slags dokumentarfilm, der samler op på alt det mediehysteri, der fulgte “The Blair Witch Project”. Bl.a. fortælles om hvordan beboerne i Burkitsville i Maryland nu ikke engang kan gå ud med skraldespanden, uden at Blair Witch fans står på spring. Al denne ståhej giver selvfølgelig også mulighed for at tjene nogle penge på de fans, som er vilde efter at få en original sten eller træfigurer osv., og den mulighed har Jeffrey grebet med kyshånd og startet en souvenirbutik med Blair Witch-effekter. Desuden tilbyder han også en Blair Witch Hunt – dvs. en tur rundt til lokaliteterne, som blev omtalt i filmen.

Tristen og Stephen, som er i gang med at skrive en bog om Blair Witch fænomenet, tager på turen sammen med Kim og Erica, som er henholdsvis en slags medium og en wicca heks. Jeffrey viser dem lokaliteterne, og om aftenen skal de overnatte ved ruinen af Rustin Parrs hus. De lægger op til en hyggelig nat, og da en konkurrerende guide dukker op med sit selskab, sender de dem til Coffin Rock med en løgnhistorie om, at de tidligere havde set noget uforklarligt her. Og så sætter gruppen sig ellers for at holde sig vågen hele natten, og filme alt som sker.

Men næste morgen har de alle sovet. Og endnu værre – Stephen og Tristens manuskript er revet i tusind stykker, og alle kameraerne er blevet smadret. De finder dog båndene fra nattens overvågning, og tager dem med til Stephens hjem – en nedlagt kostefabrik i skovens udkant. Båndene forklarer dog ikke i første omgang, hvad der er sket om natten, og samtidig begynder der at ske uforklarlige ting i gruppen. De oplever ting, for så pludselig at opdage at det kun var deres fantasi, og da Erica pludselig forsvinder, blusser paranoiaen for alvor op, og de begynder at anklage hinanden for at have myrdet hende.

Jeg ved ikke, om “Book of Shadows: Blair Witch 2” i virkeligheden er nogen god film, men jeg må indrømme, at jeg blev indfanget af den paranoia og mangel på virkelighed, som personerne gennemlever. Instruktør Joe Berlinger fortæller ikke historien 100% kronologisk, men klipper ind i mellem små stumper fra Jeffreys fortid ind i forløbet, ligesom der ind i mellem springes frem i handlingen, så vi ved ret tidligt, at det ender skidt for nogen af dem. Metoden med at lade ting udspille sig, som bagefter viser sig kun at være fantasi, kan være en billig måde at skabe gys på, men jeg synes, det virker her. Især fordi slutningen vender en del af disse fantasi-oplevelser på hovedet, så de får en helt ny betydning.

Og mens hele “The Blair Witch Project” var optaget med håndholdt kamera, så bruger “Book of Shadows” hovedsageligt stillestående kamera med flotte billeder og effektiv klipning. Kun ind i mellem vises klippene fra deres egne optagelser, og på den måde får de meget større effekt. Alt i alt kunne jeg personligt bedre lide denne film, som måske nok er mere mainstream end “The Blair Witch Project”, men også langt mere underholdende og foruroligende.

Instruktør: Joe Berlinger
Udgivelsesår: 2000

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.