I Sell the Dead

I Sell the DeadI Sell the Dead var en noget skuffende oplevelse for mig. Den er ellers ganske flot lavet (lige med undtagelse af de sidste zombier, som ligner det, de er – mænd pakket ind i laser med en gummimaske på). Men den var nærmest kedelig og også temmelig forudsigelig til tider.

Arthur kommer som ung i lære hos gravrøveren/ligrøveren Willie Grimes. Nu er de begge blevet anklaget for gravrøveri og mord. Her fortæller Arthur sin historie til præsten fader Duffy, som besøger ham i cellen, natten før han skal henrettes ligesom Grimes.

Først vil Arthur ikke fortælle. Lidt whisky overtaler ham, og snart beretter han løst og fast om et liv i gravrøveriets tjeneste. Her har han og Grimes har set lidt af hvert, fundet ud af at der er flere penge i at sælge de udøde end de døde, og været i evig konkurrence med en anden gravrøverbande Murphy-klanen.

Ron Pearlman spiller fader Duffy. Han er ganske charmerende med sin irske accent, men der er ingen overraskelser gemt i hans karakter. Dominic Monaghan (Merry fra Ringenes Herre) spiller Arthur, og forsøger med en blanding af kækhed og charme at få publikum interesseret i sin figur.

Men som sagt synes jeg, der mangler noget. I Sell the Dead forsøger sig med en blanding af gys og sort humor, men det bliver aldrig hverken rigtigt uhyggeligt eller særligt morsomt efter min mening. Jeg begyndte på den tre gange, før det lykkes mig at holde mig vågen hele vejen igennem. Det er sjældent et godt tegn.

Retfærdigvis skal det dog siges, at den scorer 6.1 på IMDB, og Best-Horror-Movies.com anmelder den således: ”I Sell the Dead was like a breath of fresh air. Glenn McQuaid did not try to redo any other movie. He took known genre stereotypes (grave robbers, undead, Hammer) and put his own twists and turns to them. Dominic Monaghan shows that he can do more than play a Hobbit, Ron Perlman gives a performance (albeit small) that shows why he has been in the business for over three decades and Angus Scrimm brings the same brilliance that only he can bring to a role. News Flash: That is what makes something original. We horror freaks do not expect someone to reinvent the wheel. We just want to see something more than a fresh coat of paint on the old wheel. I Sell the Dead gives a good mixture of horror, comedy and sci-fi that leaves you with a fun and original 90 minutes that you will not be sorry you spent when it is over.

Så ikke alle er enige med mig i, at den er halvkedelig.

Om I Sell the Dead:

Instruktør: Glenn McQuaid
Udgivelsesår: 2008

2 tanker om “I Sell the Dead

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.