Opstandelsen

OpstandelsenOpstandelsen af Casper Haugegaard er en af Danmarks første rigtige zombifilm, og jeg har glædet mig til at se den, lige siden jeg hørte den omtalt første gang.

Filmen åbner meget effektivt i en kirke, hvor den unge mand Simon skal begraves. Præsten taler om opstandelsen via Jesus Kristus og om menneskets syndfuldhed. Imens sidder Simons tvillingebror Peter og sniffer kokain i våbenhuset, mens lillesøsteren Esther og storebroren Johannes følges med moren. Da hun på et tidspunkt sender hun dem ud for at finde Peter, kommer det til et opgør mellem de to brødre, og da de kommer ind i kirken igen, er Helvede brudt løs, og zombier gnasker løs på alle kirkegængerne.

Jeg kunne godt nævne, at skuespillet i starten af filmen er lidt ujævnt. At replikkerne netop lyder meget som replikker, og at der mangler lidt skarphed i historiens første 15 minutter. Men det vil jeg springe usagt henover, for ligeså snart zombierne invaderer kirken er her dømt total underholdning! Splattereffekterne er suveræne, og klipningen i zombiernes jagt på de tre søskende er helt i top. Man sidder og balancerer på kanten af stolen og glemmer helt, at her er tale om en dansk lavbudget gyser lavet for under 50.000 kr.

Opstandelsen er gedigen underholdning for alle zombie-elskere, og den har da også modtaget stor ros og mange nomineringer på diverse filmfestivaller.

Dvd’en indeholder også en række ekstra-materialer, bl.a. filmen Kældermennesket som bestemt også er værd at se.

Om filmen:

Instruktør Casper Haugegaard
Udgivelsesår: 2010

2 tanker om “Opstandelsen

  1. Jack J siger:

    De danske zombiefilm er sandt nok til at overse, men OPSTANDELSEN er altså ikke den første. Selv hvis vi undlader at inkludere videoproduktioner som VÅGN OP (Peder Pedersen), RÅDDEN KÆRLIGHED (Marbjerg/Forsbom) og DE LEVER (Martin Schmidt), så er det ikke den første danske zombiefilm; Ian Helstrups NEKROLOG (skudt på 16mm) kom allerede i 2000.

  2. Jette siger:

    Jeg takker for rettelsen og har straks ændret teksten. Og så vil jeg da se, om jeg kan opstøve nogen af de titler du her nævner 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.