Messengers 2: the Scarecrow

Messengers 2: the ScarecrowNu var jeg ikke specielt begejstret for første film The Messengers, så når jeg alligevel snuppede toeren med hjem, var det kun fordi, at danske Martin Barnewitz (Kollegiet) instruerede. Og selvom jeg stadig ikke er voldsomt imponeret af historien, så synes jeg, at Barnewitz får en rimelig film ud af et forudsigeligt oplæg.

Det går ikke så godt for landmanden John Rollins. Majsen tørrer ud på marken, og kragerne æder løs. Banken truer med tvangsauktion, og på hjemmefronten aner man også, at problemerne lurer i baggrunden. Men så finder John et gammelt fugleskræmsel i laden, og selvom sønnen advarer ham mod at sætte det op, ender det alligevel med at han gør det.

Pludselig vender lykken. Majsene vokser, kragerne dør – og det gør meget belejligt også alle andre som kommer i vejen for John. Men man skal passe på med, hvad man ønsker, for måske får man det …

Som sagt er historien ganske forudsigelig, og selvom manuskriptforfatter Todd Farmer forsøger at lave et twist med en sær nabo og dennes kone, så bliver det aldrig rigtig overraskende.

Hvor jeg synes, at Messengers 2: the Scarecrow bliver bedre end første film, er i scenerne ude på majsmarken. For mig er det bare enormt skræmmende, og Barnewitz bruger kameraets bevægelser til at underbygge forvirringen og manglen på retningssans, som personerne oplever herude. Der er også et par drømme-sekvenser, som er ganske vellykkede, så selvom Messengers 2: the Scarecrow ikke kommer til at gå over i historien som årets horrorfilm, så er det langt fra den værste Hollywood produktion, jeg har set.

Læs også Caspar Vangs anmeldelse på Uncut.dk

Om Messengers 2: the Scarecrow:

Instruktør: Martin Barnewitz
Udgivelsesår: 2009

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.