De sorte symboler af Nick Clausen

De sorte symboler af Nick ClausenNick Clausen har efterhånden et par gode ungdomsgysere bag sig, og De sorte symboler føjer sig fint til rækken af letlæste uhyggelige fortællinger.

Jennie og lillebroren Markus skal på sommerferie hos mormoren i Jylland. De har ikke været der længe, før det går op for dem, at mormoren ikke er en helt almindelig ældre dame. De øvrige beboere i byen virker nærmest bange for hende, og rygterne går om, at morfarens død ikke var helt naturligt. Så opdager Markus et mystisk symbol under sengen, som Jennie sover i, og langsomt går det op for dem, at noget er helt galt i huset.

Nick Clausen bygger historien godt op, og skaber bl.a. suspense ved at indsætte Jennies noter mellem nogle af kapitlerne. Hun er nemlig ved at skrive en opgave om hekse og sort og hvid magi, og på den måde gøres det også troværdigt, at de to børn så hurtigt finder ud af hvad der foregår. Jeg gætter på, at den voksne læser ikke har det store besvær med at gennemskue plottet, men derfor kan man jo godt føle sig underholdt alligevel, så det skal ikke ødelægge det samlede indtryk af, at De sorte symboler er en udmærket ungdomsgyser.

Den stemningsfulde forside er tegnet af Christian Guldager, der også tidligere har illustreret Nick Clausens bøger med stort held.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2011
Omslag: Christian Guldager

Andre bøger af Nick Clausen:

De døde brødre
Ulm
Tidevandet

Se mere på Tellerup.dk og på Nick Clausens hjemmeside

2 tanker om “De sorte symboler af Nick Clausen

  1. Nick Clausen siger:

    Mange tak for den fine anmeldelse – og i øvrigt også for de andre af mine bøger. Det er rigtig dejligt at høre at mine gysere falder i god jord her på sitet 🙂 Du gav mig lige sved på panden et øjeblik, angående korrekturfejlen. Men jeg blev lettet da jeg tjekkede de nævnte sider, for det er altså kun en fejl i den forstand at Jennie på side 155 fejlkonkluderer på sin mistanke, og umiddelbart efter fortæller mormoren så hvordan det virkelig hænger sammen. Måske skulle det have fremgået tydeligere, men resten af historien viser jo også at Augusta og Tore havde et kæresteforhold. Håber ikke det gik ud over læseoplevelsen 🙂

  2. Jette siger:

    Det er altid dejligt at få rettet sine fejltagelser, så jeg vil straks slette alt om korrekturlæsningsfejl 🙂
    Så selvom jeg åbenbart fik det lidt galt i halsen mht. Tore, så havde jeg stadigvæk en fin læseoplevelse og glæder mig til dit næste udspil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.