Optisk bedrag af A. Silvestri

optisk-bedragFor mig er det altid fascinerende at læse en ny udgivelse af A. Silvestri. Han er uforudsigelig, og når han er bedst, er han en sand ord-ekvilibrist, som forundrer og forbavser.

Hans nyeste udspil er novellesamlingen Optisk bedrag, som består af 21 fortællinger om mennesker og historier, fremtiden og fortiden, kærlighed og had og alt det ind imellem.

Overordnet set er her tale om en rigtig vellykket samling, selvom der er et par af novellerne, hvor sproget bliver lidt for abrupt og abstrakt efter min smag. Det ændrer dog ikke ved, at samlingen i sit hele er velskrevet og interessant.

Blandt mine favoritter er “Vinderbon”, som tager os med til en ikke nærmere bestemt fremtid, hvor de fleste mennesker tilsyneladende er døde. Hvad får et menneske til at blive ved med at holde fast i livet i sådan en situation?

I “E-pas” er vi også i fremtiden. Her viser det sig, at man rent faktisk kan købe sig til syndsforladelse og komme i himlen, men før man gør det, kan man jo ligeså godt prøve, hvad det vil sige at være rigtig ond.

I “Støbeform” bliver København udsat for et terrorangreb, og hovedpersonen, som ellers mest går op i, hvordan tingene ser ud frem for indholdet, ender som en helt, da han redder sin veninde.

Min mor snakker altid om sandhedens time, og om at man kender en mand på hans handlinger. Jeg tror hun mener det bittert, fordi min far skred med en yngre model for et par år siden. For mig var det overhovedet ikke bittert, tværtimod. Katarina var ikke mit livs kærlighed, ja, for at være ærlig var det ikke engang altid at jeg gad kneppe hende. Men hun støttede mig i mine håb og drømme, og da jeg så ud af de tilsprøjtede vinduer og opdagede hende ligge der, fastklemt under bordet, var der noget, der rejste sig op inden i mig. Jeg ved godt, at jeg burde have gjort noget tidligere, men bedre sent end aldrig, ikke.”

Jeg kan også stærkt anbefale “August”, om den lille dreng, hvis mor elsker ham så højt, så højt; eller “Valuta for pengene” om en revisor som elsker penge højt; og ikke mindst “Ansigt” om en fan der elsker sit idol så utroligt højt.

A. Silvestri har tidligere udgivet novellesamlingerne “Køtere dør om vinteren”, “Faderens sønner og andre SF noveller” samt romanen “Pandaemonium”. Herudover har han fået udgivet flere noveller i diverse antologier og blade.

Er du til tankevækkende noveller, der ser virkeligheden lidt på skrå, så er Optisk bedrag et rigtig godt og underholdende bud.

(anmeldt til Bogrummet.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 2012
Forlag: Hexameter, 276 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.