Horrorscene på Krimimessen i Horsens

Krimimessen i Horsens afholdes d. 16. og 17. marts i det nedlagte statsfængsel. Sidste år blev prisen for Årets Danske Horrorudgivelse uddelt for første gang på messen, og i år kommer der endnu mere horror til. Lørdag eftermiddag står nemlig i horrorens tegn.

ca. 13.30 uddeler Det Danske Horror Selskab prisen for Årets Danske Horrorudgivelse.

kl. 13.50 samtaler Henrik S. Harksen og Anne-Marie Vedsø Olesen med undertegnede om horror i Danmark

kl. 14.25 kommer Christian Reslow på scenen i et interview om hans bog “Kimæren

kl. 14.50 holder Rikke Schubart foredrag om Gysets Følelser

kl. 15.40 giver Janus Andersen en kort status over år 2012 ser med horror-brillerne på

kl. 16 vises der uddrag fra Den Fynske Operas forestilling “Orkestergraven” baseret på Anne-Marie Vedsø Olesens novelle.

Og der kommer flere interessante forfattere set med horror-blikket. Bl.a. fortæller Liz Jensen om “De ubudne“; Annika von Holdt fortæller om “Pantomime“; Rasmus Dahlberg fortæller om “Solstorm” og Per Kaae fortæller om “Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej”.

I den historiske ende fortæller Anne Katrine Nagel om den sidste henrettelse i Horsens by i 1865, og Sherlock Holmes betydning i dag diskuteres af Anne Grue, Agnete Friis og Mikkel Birkegaard.

Paneldebatten Den Forklædte Krimi diskuterer krimien som smuglerskib ved Michael Katz Krefeld og Frank Egholm, og her kan jeg ikke forestille mig andet, end at de også må komme omkring den nye bølge af horror i krimier.

Og så er der selvfølgelig også foredragene “Mordets melodi” ved komponist og musiker Frans Bak som fortæller om at lave soundtracks, og “Hitchcock – en filmisk gigant” ved Ole Thaisen som fortæller om the master of suspense og hans indflydelse. For slet ikke at tale om alle de andre måske knap så horror-relevante men ikke mindre interessante interviews og foredrag som de to dage kan byde på.

Se det fulde program for Krimimessen her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.