[Intet nummer] af Irene Pedersen

Ualmindelig grum thriller om en stalker der terroriserer en ganske almindelig familie – tilsyneladende helt uden grund!

Johanne og Sander lever et fredeligt liv i Brønshøj med Johannes 7-årige søn, Emil. De arbejder begge som lærere, Sander på en privatskole og Johanne på en skole for udsatte unge, hvor de elever, som er blevet smidt ud fra alle andre skole, får en sidste chance.

Hverdagen går sin stille gang, men så begynder Emil at lide af mareridt om monstre. Kort efter begynder både Johanne og Sander at modtage opringninger fra et ukendt nummer, hvor ingen siger noget. I starten er det blot et irritationsmoment, men da det bliver ved, begynder det at blive en alvorlig belastning. Da de kontakter politiet får de blot at vide, at de kan skifte nummer eller få hemmeligt nummer. Men intet hjælper.

Og så accelerer forfølgelsen. Emils bamse forsvinder, bilen bliver vandaliseret, de modtager kasser med rådden frugt og andre modbydeligheder. Efterhånden er både Sander og Johanne stærkt belastet af situationen, som også forvandler Emil fra at være glad og tillidsfuld til en bange og usikker lille dreng.

Også på jobbet har de hver især problemer. Før chikanen startede, involverede Johanne sig for meget med en elev, som fik en abort. Nu har hun problemer med at sige fra overfor pigen, og det skaber ekstra spændinger i hverdagen. Imens har det psykiske pres gjort Sanders undervisning til et helvede, hvilket naturligvis også belaster familien.

Til sidst bliver chikanen for meget, og Johanne beslutter sig for at flytte. Men er det en løsning, eller vil stalkeren blot følge med?

[Intet nummer] er en ualmindelig ubehagelig psykologisk thriller om hvad en stalker kan gøre ved en helt almindelig familie. Hvor få midler man har til at forsvare sig mod ukendte gerningsmænd, der terroriserer uden brug af fysiske midler. Og hvor alvorlige følger det kan få for ofrene, både psykisk og fysisk.

Hele vejen igennem stiger spændingskurven, og jeg havde svært ved at slippe bogen. Forklaringen på stalkeren lever måske ikke helt op til optakten, men til gengæld er den så ædende ond, at jeg fik det helt skidt.

Irene Pedersen har tidligere skrevet ungdomsbøger samt et par letlæsningskrimier for voksne. Hendes potentiale i thriller-genren virker dog stort, så jeg håber, at hun forsøger sig her igen.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2012
Omslag: Ida Balslev-Olesen

2 tanker om “[Intet nummer] af Irene Pedersen

  1. Morten Knudsen siger:

    Inspireret af din anmeldelse, har jeg nu læst bogen [Intet nummer], og jeg må sande, at den vitterligt er grum. Bogen er velskrevet, og handlingen skrider fremad i et hurtigt tempo, der gør, at den aldrig bliver kedelig. Bogen kan betegnes som en psykologisk thriller, og byder på mange måder på ubehagelig læsning, som selv hærdede gyser-fans (som undertegnede) også kan have glæde af. Jeg kan kun anbefale bogen.

  2. Jette siger:

    Jeg er glad for, at du også blev begejstret. Jeg har også fået gode tilbagemeldinger fra en kollega, som ellers ikke læser “den slags”, men hun blev også fuldstændigt grebet.
    Skønt når man kan blive positivt overrasket ind i mellem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.