Den 5. bølge af Rick Yancey

5th_waveSpændende apokalyptisk roman hvor menneskehedens overlevelse er truet fra en uventet kant

Vi befinder os i USA ikke særligt langt ude i fremtiden. Den 16-årige Cassie er helt alene. Til tider frygter hun, at hun er det sidste menneske på jorden, efter at De Andre gennem en veltilrettelagt udryddelsesplan har slået næsten hele menneskeheden ihjel.

Den første bølge, hvor De Andre planter frøene til udryddelsen, opdager menneskene ikke. Anden bølge er en ødelæggende EMP-udladning, der smadrer alt, der kører på elektricitet. Uden elektricitet er der ikke er strøm i husene, biler kan ikke køre og flyene falder ned. Tredje bølge er et enormt jordskælv, der udløser en tsunami, som dræber over 40% af befolkningen. Og bedst som menneskene tror, at nu er det værste overstået, bryder den fjerde bølge ud, en dødelig sygdom der dræber op til 97% af de overlevende.

Cassies mor blev dræbt af pesten, mens faren blev skudt i efterdønningerne af pesten. Men hendes lillebror lever stadig – håber hun. Han blev samlet op af nogle soldater sammen med en masse andre børn og ført til en lejr.

Cassie er fast besluttet på at finde sin bror igen, men undervejs bliver hun såret af De Andre, og kun med hjælp fra den lidt ældre Evan overlever hun.

Sideløbende med historien om Cassie hører vi om den jævnaldrende Ben, som også er blevet samlet op af soldaterne og ført til Wright-Patterson lejren. Her bliver han og de andre børn trænet, så de kan kæmpe mod De Andre. Men det er en barsk og ubarmhjertig verden.

Jeg var rigtig godt underholdt af Den 5. bølge. Selvom den står blandt ungdomsbøgerne på mit bibliotek, er det helt klart en roman, jeg også vil anbefale til voksne. Personskildringerne er troværdige og beskrevet med god dybde, og historien fanger fra første side.

Sproget er godt med en forløsende sort humor, og plottet er spændende og overraskende, så jeg sad undervejs og gættede forkert mange gange. Slutningen er åben, og der skulle også være flere bøger på vej om Cassie og de andre.

Den 5. bølge er lidt i stil med Høstens engle af Alden Bell eller Miraklernes tid af Karen Thompson Walker, som også begge kan anbefales stærkt.

Om bogen:

Udgivelsesår: 2013
Originaltitel: The 5th Wave

Se traileren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.