Ghoul : Graveyard Herd 2 af Bjarne Nordberg Pedersen

Ghoul : Graveyard Herd 2 af Bjarne Nordberg PedersenI 2014 udkom første bind i serien Graveyard Herd af Bjarne Nordberg Pedersen. Det var romanen Lich, om drengen Rasmus der roder sig ud i noget sort magi og vækkelse af de døde.

Her i bind to Ghoul er hovedpersonen pigen Annika. Hun er lige flyttet til en ny by og skal starte i sin nye klasse. Men første skoledag bliver et sandt mareridt. Hun bliver mobbet fra første sekund og bliver både involveret i et indbrud på skolen og vandalisering af pigetoilettet. I panik stikker hun af fra skolen, men hjemme er der ingen trøst at hente. Og hvorfor er det lige, at hun er så vild med faderens specielle kød-krydderi?

Gravyard Herd bøgerne er skrevet til unge fra ca. 12 år, og stilen er en blanding af humor og hæsblæsende action. Der er masser af splat og ikke så meget eftertænksomhed, og selvom det er en ungdomsbog, så synes jeg måske alligevel, at handlingen til tider bliver for meget kliché, f.eks. forløbet af Annikas første skoledag.

Til gengæld kan jeg godt lide idéen bag serien, hvor hvert bind introducerer et nyt væsen, og hvor den traditionelle skelen mellem de gode og de onde delvist nedbrydes, fordi hovedpersonerne – i Annikas tilfælde uforskyldt – forvandles til væsener, som normalt betragtes som skurke i genren.

Letbenet underholdning der passer fint til målgruppen.

Om Ghoul:

Udgivelsesår: 2015
Illustrationer: Morten Sjøgreen

Læs mere på forlaget Mellemgaards hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.