13 okkulte Noveller af Harald Thomsen

13 okkulte Noveller af Harald ThomsenFra bagsiden:

Forfatteren, Redaktør Harald Thomsen, har paa sine Rejser haft Forbindelse med en Del okkulte Kredse, og han har overværet mange af de uforklarlige Tildragelser, som han skildrer. 13 okkulte Noveller er den første danske Samling Noveller, der er udsendt om Okkultismen, og den vil sikkert blive bedømt meget forskelligt af Læserne, men man maa dog efter Læsningen give Forfatteren Ret i, at der tilsyneladende findes Sandheder omkring os, der ikke anes af alle – Ting, der ikke ses eller opfattes af alle.

I een af Novellerne skriver Forfatteren bl.a.: “Samtidig følte jeg en svimlende Angst, for Sandras Billede blev mere og mere utydelig for mig. Jeg saa hende som i en Taage, saa at hun rakte Armene ud mod mig, og saa – og læg Mærke til, at jeg siger, at jeg tør aflægge Ed paa dette – forsvandt hun som en graahvid Stribe Damp ind i Askebægerets frygtelige Haand”.

Forstandsmæssigt skal Mennesker betragte Okkultismen med Skepsis, hvilket er naturligt, naar selv Videnskaben staar tvivlende. Om Okkultismen siger Forfatteren selv, at “den gaar til en vis Grad ind for, at der udenom os findes en usynlig Verden, hvis Beboere er de Skabninger, der gik forud for os – altsaa en Slags: de dødes Land.” Maaske er Okkultismen bygget op paa Hallucinationer, Hypnose eller Ønskedrømme, men eet er klart – den er et Problem, der maa siges at stride mod Fornuften, fordi Øjnene faar Hjernen til at tro paa det sete.

Indhold:

Dyret
Lerhovedet
Den trettende til Bords
Det halve Ansigt
Naalen i Hjertet
Spøgelsesbaaden
De døde Vidner
Det Fortidige
Skyggeflyveren
Det kinesiske Askebæger
Karons Baad
Pilespidsen
Gyset

Om 13 okkulte Noveller:

Udgivelsesår: 1947
Forlag: Normans Forlag, 92 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.