De 5 nominerede 2017: Karsten Mungo Madsen

Scrapbogen af Karsten Mungo MadsenVinderen af Årets Danske Horrorudgivelse offentliggøres lørdag d. 17. marts på Krimimessen i Horsens. I tiden op til bringer jeg et mini-interview med de fem nominerede.

Denne gang handler det om Karsten Mungo Madsen, der er nomineret for sin graphic novel: Scrapbogen. Mungo Madsen er en alsidig herre, der både tegner og skriver, men også instruerer og producerer film i selskabet Tiny Film, som han driver sammen med Søren Tomas Rasmussen.

 

Hvad betyder det for dig at være blandt de, der er blevet stemt ind på årets shortliste?

Jeg er meget glad for at få den anerkendelse. Scrapbogen er min første rigtige gyser. Ellers har jeg mest beskæftiget mig med bøger og animationsserier for børn og det eneste, der relaterer lidt, var dengang jeg var med til at skrive og producere “Historietimen”, som var en børnegyser tvserie. Men – altså stadig for børn, så det blev aldrig helt rendyrket gys. Det er Scrapbogen jo – En rendyrket gyser. Og jeg har gjort et stort nummer ud af at få den til at føles som en klassisk horror film. Det ser ud til, at det er lykkedes, og det er jeg da stolt af.

 

Hvad vil du selv fremhæve ved dit værk, som gør det fortjent til at vinde prisen?

Scrapbogen er vist den eneste graphic novel på listen, og alene af den grund bør den vinde… En graphic novel er mere, og noget andet end en traditionel bog. Du har en billedside, der kan sætte stemningen i din historie på en helt anden måde end i traditionel litteratur. Du kan via tekst, billeder og farveholdning fortælle din historie i flere lag, og give læseren en anden type oplevelse end den traditionelle. Det er noget som jeg er meget bevidst om i Scrapbogen, hvor jeg bruger billedsiden til skabe dynamik og chokeffekter i fortællingen ved siden af en mere nøgtern og altmodishc tekst.

 

Hvis du ikke må vælge dit eget værk, ville du så stemme på i årets felt?

Det ved jeg ikke, Det er jo et fornemt felt, så jeg vil helst ikke pege på nogen bestemt. Alle har deres kvaliteter og hvis man skal fremhæve en titel foran en anden, så bliver det jo ofte en smagssag, hvad man synes bedst om. Så det vil jeg lade andre om.

Læs interviewet “Horror på fynsk” hos nummer9.dk

Udvalgt bibliografi:

Scrapbogen (2017)
Historietimen (2009)
Nanna’s drøm (1995)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.