Doktor Kold og spøgelsesmaskinen af Bo Skjoldborg

Doktor Kold og spøgelsesmaskinen af Bo SkjoldborgEgentlig er jeg jo slet ikke børnebogslæser, men alligevel hænder det, at jeg falder over en spændende børnebog på biblioteket eller får tilsendt et læseeksemplar fra et forlag. Sidstnævnte er tilfældet med Doktor Kold og spøgelsesmaskinen af Bo Skjoldborg, som en dag lå i min postkasse.

Bagsideteksten lyder:

Hvad gør du, hvis et klamt vikingespøgelse pludselig står foran dig? 
Onde Jack har hugget Karl Kolds spøgelsesmaskine. Med hjælp fra kong Harald Blåtands spøgelse vil Jack skræmme en rig dame til at give ham alle sine penge. Men planen slår fejl, og Jack bytter plads med spøgelset. Pludselig svæver spøgelseskongen frit rundt i byen. Vennerne Milo, Tråd og June beslutter at hjælpe Karl med at fange spøgelset. Og snart går den vilde jagt efter Harald Blåtand, der er kommet for at tage Danmark tilbage … med sin tågestemme og sit skinnende, skarpe sværd.

Doktor Kold og spøgelsesmaskinen er anden bog i serien om Milo & Tråd. Jeg har ikke læst første bind, men synes sagtens at jeg kunne følge handlingen alligevel. De to børn er venner  med opfinderen Doktor Kold, der egentlig er 72 år gammel, men da hans onde bror Jack nedfrøs ham i 40 år, ligner og opfører han sig i stedet som en på 35.

Doktor Kold opfinder alle mulige ting, og denne gang er det en spøgelsesmaskine, som Karl har bygget for at hjælpe folk af med spøgelserne i deres huse. Maskinen omdanner spøgelserne til en særlig energi og sender dem til spøgelsesverdenen. Men Karl har også brugt den til at tale med Bob Marley, så den virker begge veje. Nu har Karls onde bror Jack altså stjålet spøgelsesmaskinen, men er selv endt inde i den. Og i stedet hærger spøgelset af Harald Blåtand Voldby.

Det er nu op til Milo og Tråd sammen med Doktor Kold at stoppe Harald Blåtand – og at få Jack tilbage, for han er trods alt Karls bror.

Romanen anbefales til oplæsning fra 6 år og selvstændig læsning fra 8 år. Historien er fuld af crazy humor, og med sine korte, letlæste kapitler tror jeg, at målgruppen vil blive fint underholdt.

Tak til Forlaget Werther for læseeksemplaret

Om Doktor Kold og spøgelsesmaskinen:

Udgivelsesår: 07.02.2018
Forlag: Forlaget Werther, 129 sider
Omslag: Patrick Steptoe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.