Fantasyfestival i Esbjerg 2018

I weekenden er der Fantasyfestival på Esbjerg bibliotek. Jeg kan desværre ikke selv deltage, men programmet ser rigtig spændende ud. Her er et udpluk af, hvad jeg går glip af 🙂

 

Lørdag:

Når en drage drager ud af Mads L. Brynnum og Mads H. Johansenkl. 11.00
Forfatter og komiker Mads Brynnum og tegner Mads H. Johansen fortæller om monstre og læser op fra deres rimbog Når en drage drager ud, som handler om triste trolde, sultne zombier, bukseløse varulve og andre uhyrligheder

kl. 11.15
Anne-Marie Vedsø Olesen fortæller om Lucie og om at bruge mytologi som fantasy

kl. 11.15
Virkelighedens Game of Thrones er mere gruopvækkende end nogen TV-serie! Rasmus Wichmann fortæller bl.a. om Mathilde af Canossa – et forbillede for Cersei Lannister. Og kan det passe at den grufulde Bolton er baseret på Skotlands nationalhelt, William Wallace?

kl. 12.45
Karen Inge Nielsen er aktuel med en helt nye serie Djævlepassagen, hvor hun har ladet sig inspirere af især dæmonbesættelse og eksorcisme. Hør hvordan elementer fra klassisk ghosthunting og katolsk djævleuddrivelse blandet med 1600-tallets frygt for troldfolkets pagt med Djævlen og naturens kræfter har givet inspiration til hendes mørke fantasy-serie, der udkommer på Fantasyfestivalen

kl. 13.00
Malene Sølvsten fortæller om sit forfatterskab og den medrivende fantasytrilogi, Ravnenes Hvisken, som hun afslutter med tredje bind i september 2018

kl. 13.00
Folkene bag podcastet FilmSnak taler om filmatiserede fantasybøger i alle afskygninger

kl. 13.00
Hvad er fantasygenren for en størrelse, og hvad kan den som andre genrer ikke kan? Debat ved forfatterne Anne-Marie Vedsø Olesen og Jacob Kokkedal, redaktør Line Lybecker fra Ulven og Uglens forlag, samt oversætter Jakob Levinsen

Heksens kald af Mette Sejrbokl. 13.30
Mette Sejrbo fortæller om Ulfhedin-sagaen, hvor hun er aktuel med tredje bind i serien, Vampyrens pagt

kl. 15.15
Jacob Hedegaard Pedersen fortæller om romanen Krigsmager, som er første bind i hans nye fantasytrilogi Krigen

kl. 16.00
Jacob Kokkedal fortæller om forskellen på at skrive fantasy til voksne og YA

 


 

Søndag:

kl. 10.30
Kenneth Bøgh Andersen fortæller om Lysets hjerte

kl. 11.30
Kristoffer J Andersen fortæller om hvor fantasy-forfattere får deres væsner fra, når han ser nærmere på middelalderens overtro vs moderne fantasy

kl. 12.30
Folkene bag podcast FilmSnak taler om, hvad der gør et godt fantasy soundtrack og afspiller eksempler

kl. 13.00
Jakob Levinsen fortæller han om de helt særlige udfordringer der ved at oversætte en litteratur, hvor forfatterne ud over at skrive forskelligt også gerne opfinder deres helt egne verdener med dyr, planter, ting, navne og begreber, der ikke ligner noget andet

Skæbnemagerenkl. 13.15
Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel samtaler om samarbejdet med Skæbnemageren – om hvordan de fik tekst og billede til at spille sammen, hvilke virkemidler de valgte, om at arbejde med lag og betydning i stregen og meget mere

kl. 14.00
Line Lybecker er medejer af Ulven og Uglens forlag som udgiver fantasy for voksne. Hun fortæller om “Fantasybogens indpakning”, f.eks. hvilke overvejelser ligger der bag forsideillustrationen, og hvorfor er der kort i så mange fantasybøger?

kl. 14.30
Kenneth Bøgh Andersen og Mette Finderup drøfter udgangspunkt i deres respektive serier – Den store Djævlekrig og Den grønne Ø – seriernes store temaer som kærlighed, den frie vilje, sandhed og løgn, ondskab og moral, meningen med livet og døden, tro og tvivl

 

Og der sker meget meget mere …

Se hele programmet her

 

Fantasyfestival i Esbjerg 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.