Skrækfest 2018

Jeg havde den store fornøjelse at deltage et par af dagene til Skrækfest 2018, som blev afholdt af Odense Bibliotekerne i samarbejde med en lang række aktører. Jeg nåede både at deltage i en bogreception for Lars Ahns gotiske krimi Rød høst; opleve Anne-Marie Vedsø Olesen fortælle om sin roman Lucie; hygge mig med gode film og se en fascinerende udstilling på Brandts: Into the Unknown.

Selvfølgelig tog jeg en masse billeder undervejs, og ligeså selvfølgelig er kvaliteten desværre ikke særlig høj.

Skrækfest 2018: Niels Mark introducerer Jacob Krogsøe

Skrækfests første programpunkt for mit vedkommende var torsdag aften, hvor overskriften lød “Planet Pulp præsenterer Rædsler fra Rummet”. Jacob Krogsøe gav en spændende introduktion til scifi-horror og efterfølgende så vi Alien og Event Horizon.


Skrækfest 2018: Reception for Rød Høst af Lars Ahn

Fredag holdt forlaget H. Harksen reception for Lars Ahns gotiske krimi Rød høst. Introduktionen blev holdt af Henrik S. Harksen, som fortalte lidt om bogen og om horror i almindelighed.

Skrækfest 2018: Jan M. Johansen introducerer Anne-Marie Vedsø Olesen

Efter receptionen kom Anne-Marie Vedsø Olesen på scenen for at fortælle om sin roman Lucie. Af uvisse årsager har jeg ikke fået læst den endnu, men jeg fik købt et eksemplar på aftenen og glæder mig til at komme i gang med den.

Skrækfest 2018: Jakob Levinsen

Vedsø Olesen blev efterfulgt af Jakob Levinsen, der bl.a. har oversat Stephen King og er i gang med at oversætte H. P. Lovecrafts samlede værker for forlaget Dreamlitt. Det var rigtig interessant at høre om de forskellige udfordringer, der var ved at oversætte de to herrer, og så må jeg sige, at jeg glæder mig gevaldigt til Lovecraft-oversættelsen udkommer.

 

Så gik turen til Nordisk Films Biografer, som viste Exorcisten i directors cut med en introduktion af Anne-Marie Vedsø Olesen og Jakob Levinsen. Først fik vi dog forfriskninger i den fint pyntede foyer – lækre øjne og dracula shots.

Skrækfest 2018: Anne-Marie Vedsø Olesen introducerer Exorcisten

Det var første gang jeg så Exorcisten i biografen, og det var en fantastisk oplevelse.

Skrækfest 2018

Lørdag var der Skrækmarked i bibliotekets forhal. Her kunne man møde forlag, forfattere, rollespils-entusiaster og mange flere. Jeg fik hilst på en masse søde mennesker – og måske også købt en lille smule …

Viola Frøjk passede en stand for forlaget Calibat, og hun var fint pyntet til lejligheden.

Anne-Marie Vedsø Olesen var også at finde på Skrækmarked.

Lars Ahn kunne desværre ikke komme om fredagen, men heldigvis var han på H. Harksens stand lørdag, så jeg kunne få et fint billede og en autograf i Rød Høst.

Stephan Garmark stillede velvilligt op til fotografering med Love City. Han kunne afsløre, at brødrene Garmark har store planer for Bogforum, så er du i nærheden d. 26. oktober, vil jeg anbefale at kigge forbi brødrenes stand.

Lars Ahn og Henrik S. Harksen sidder klar

Skrækfest 2018: Jacob Hedegaard Pedersen

På Dreamlitts stand var Jacob Hedegaard Pedersen i fuld sving.

På AIMs stand kunne jeg have ruineret mig selv. De havde alverdens fede figurer og dimser. Jeg beherskede mig og købte kun én ting, men jeg bliver vist nødt til at kigge nærmere på deres webshop.

Phantasmo DVD var også repræsenteret med en stand med alverdens fede film og filmeffekter. Deres webshop er bestemt også et besøg værd.

Rollespilsforeningen Føniks gav bl.a. mulighed for at spille diverse brætspil.

Skrækfest 2018

I bibliotekets kælder kunne man prøve en miniature zombie maze, så nu har jeg også prøvet det for første gang. Det var Haunted Park, som stod bag, og de var vildt dygtige. Det var faktisk skræmmende, men det bliver ikke sidste gang jeg prøver det.

  

Lørdag aften skulle jeg have været til Double Death-fest og set japanske horrorfilm hele natten, men desværre var mit sociale batteri løbet tør, så det endte med en aften med gys på Netflix i stedet for.

Udover Skrækfest bød min Odense tur også på et besøg hos Fyns Antikvariat, som gemmer sig bag den beskedent udseende dør herover. Men lad ikke udseendet snyde, for her var masser af guld at komme efter.

Det blev også til en tur på Brandts og se udstillingen Into the Unknown, som løber frem til 17. februar 2019. Den kan virkelig også anbefales.

Alt i alt har Skrækfest 2018 virkelig været en fest, og jeg håber på, at folkene bag gentager successen næste år. Jeg kommer i hvert fald gerne igen.

Skrækfest 2018

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.