Form som indhold i DET GRUFULDE BIBLIOTEK

DET GRUFULDE BIBLIOTEK - danske gys før og nuOm de sidste smagsprøver fra DET GRUFULDE BIBLIOTEK kan man på en måde sige, at formen er en vigtig del af indholdet. Som altid kan du også læse mere på den officielle Facebook-side.

Fra mundtlig overlevering over det skrevne ord til tegneserier, film m.m. Gyset har gennem tiden været frontløber, når det gjaldt om at udfordre de gængse konventioner for, hvordan en historie kan fortælles. Det er også gældende i det 21. århundrede, hvor gyset vedbliver at finde nye medier og former at tryllebinde publikum med.

Horrorhaiku af Jacob Hedegaard Pedersen

Forlaget SMSpress, som har udgivet Jacob Hedegaard Pedersens ”Horrorhaiku”, beskriver sig selv som ”levende litteratur i lommeformat”. Alle udgivelserne er skrevet specifikt til mobil-mediet, og hver historie er forskelligt opbygget, alt efter forfatterens intentioner. Nogle historier er læseren en aktiv del af; andre gange er man som en flue på væggen. Atter andre bruger måske telefonens voicemail, så forfatteren kan efterlade en direkte besked til læseren. Man ved således aldrig helt, hvad man går ind til, når man starter på en historie.

For Hedegaards haikudigtes vedkommende får læseren løbende tilsendt et nyt digt i hver sms.

Hedegaard følger i sine hauiku den klassiske form: Tre linjer, hvoraf den første har fem morae (trykenhed i udtalen) og den næste syv – og den sidste så fem igen. Det er ikke megen plads, men det er nok til at Hedegaard kan sætte en scene – for derefter at rive tæppet væk under læseren i sine blodige og alligevel morsomme horrorhaiku.

En skygge af sig selv af Karoline Lindebjerg

Den allersidste fortælling er en tegneserie skabt af Karoline Lindebjerg, som med ”En skygge af sig selv” får sin professionelle debut her i DET GRUFULDE BIBLIOTEK.

Lindebjerg er grafiker og uddannet fra Visuel HF i Viborg. I ‘En skygge af sig selv’ søger hun at vise det komplekse med et minimalistisk udtryk, der er skabt af noget så enkelt som sorte streger på hvid baggrund. Det lykkes elegant i fortællingen, som på trods af sin enkelthed formår at fylde beskuerens indre på foruroligende vis.

Du kan følge DET GRUFULDE BIBLIOTEK på Facebook

Eller køb den og få dit helt eget eksemplar hos boghandleren eller på Internettet (Saxo, Gucca, WilliamDam.dk, Plusbog)

Om DET GRUFULDE BIBLIOTEK:

Udgivelsesår: 2019
Forlag: SerieKlubben, 330 sider
Omslag: Peter Nielsen (pncreate.com)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.