Årets shortliste 2021

Årets shortliste 2021

Hvert år siden 2012 har Dansk Horror Selskab uddelt prisen for Årets Danske Horrorudgivelse. Selskabets medlemmer stemmer fem titler videre til en shortliste, som en uvildig jury vurderer og finder vinderen fra.

De fem titler på årets shortliste 2021 er:

Occidentens stjerne af Benni Bødker
Forlaget Gyldendal, 341 sider
Occidentens stjerne er en anderledes historisk spændingsroman, der har det hele. Her er vanvid, spirituel søgen, bedrag og kulørt ramasjang. Bødker beretter veloplagt, og historien er både underholdende og charmerende.

Genvejen af D.S. Henriksen
Forlaget 2 Feet Entertainment, 130 sider
Genvejen er en ny ungdomsgyser af D.S. Henriksen. Historien udspiller sig i 1985 og handler om de fire venner Kian, Bertram, Julius og Freya. En sommeraften farer de vild, da de vil skyde genvej gennem skoven, og verden bliver aldrig den samme igen

Vardekød af A. Silvestri
Forlaget Brændpunkt, 201 sider
Forlaget beskriver Vardekød som en grotesk karrusel, der kun stopper længe nok, til at læseren kan stige på. Det er en meget rammende beskrivelse, for handlingerne griber ind i hinanden og vikler sig ind og ud i et uforudsigeligt mønster. Hver fortælling er unik, samtidig med at alle fortællingerne hænger sammen. Det er godt fundet på og fremragende skrevet.

De døde husker af Teddy Vork
Forlaget Calibat, 118 sider
De døde husker er både en lidt sørgmodig coming-of-age fortælling og et atmosfærefyldt gys, der giver plads til eftertænksomhed. Her er ikke lagt vægt på splat og humor, men på snigende uhygge og tvivl. Tvivl på egne sanser, tvivl på virkeligheden og tvivl på sig selv.

Blodbaner af Martin Wangsgaard Jürgensen & Jacob Holm Krogsøe
Forlaget Calibat, 250 sider
Blodbaner er et blodigt bekendtskab. Forfatterne lægger ikke fingrene imellem i deres beskrivelser, så romanen er ikke for sarte sjæle. Men den er også ond på et mere psykologisk plan. God dansk horror om blod og ondskab

Prisen for Årets Danske Horrorudgivelse uddeles på Krimimessen i Horsens lørdag d. 2. april.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.