Udhængt III: Den sidste dråbe af Per Jacobsen

Udhængt III: Den sidste dråbe af Per Jacobsen

Den sidste dråbe sætter punktum i trilogien Udhængt, der har været en af de mest nervepirrende serier, jeg længe har læst.

Hovedpersonen Randall Morgan var forfatter, da verden kollapsede omkring ham i bind et. Efter et skriveophold i en isoleret hytte vendte han tilbage til en verden, hvor børnene var forsvundet, og politiet slog alle ihjel, der ikke er ‘blanke’.

I bind to lykkedes det Randall at finde sin forsvundne søn, Billy, og sammen med Randalls bror Tommy og teenageren David flyttede de ind på en afsidesliggende gård. En ny hverdag indfandt sig, men bedst som alt åndede ro, ramte katastrofen atter.

Her i det afsluttende bind, Den sidste dråbe, er Randall og David atter på farten. Hvor det i begyndelsen var politiet, de overlevende skulle tage sig i agt for, kommer truslen nu fra børnene, og her spiller Billy en særlig rolle. Randall vil dog gøre alt for at redde sin søn, så han og David er på vej til et militært forskningscenter i Maryland i håbet om, at forskerne kan finde et middel til at bekæmpe det, der har inficeret børnene. Men er en fars kærlighed nok?

Det har været noget af en rutsjebanetur at læse Udhængt. Hvert bind har været fyldt med overraskende twists, og Per Jacobsen lider bestemt ikke af sentimentalitet over for sine personer. Der har ikke været garanti for noget undervejs – andet end en høj spændingskurve og masser af underholdning.

Og det er ikke blot selve historiens tempo, der har været højt. Der er kun gået 11 måneder fra første bind udkom, til jeg nu sidder med Den sidste dråbe i hånden. Det er ret imponerende. Især fordi hvert bind fremstår gennemarbejdet og plottet generelt sammenhængende.

Det er ikke alle spørgsmål, vi får svar på, men det gør ikke noget. Det er et vilkår i horrorgenren. Dog går det lige hurtigt nok til sidst for at få trådene knyttet. Det skal nu ikke trække fra i det overordnede indtryk, af en serie der nærmest læser sig selv. Jeg forstår godt, at den engelske udgave, Strung, indtog førstepladsen på Amazons bestsellerliste for postapokalyptisk scifi.

Er du til actionfyldt, usentimentalt scifi horror fortalt i et højt tempo og med konstante plottwists? Så læs serien Udhængt. Den er 100% underholdende, og læsningen føles nærmest som at se en film for sit indre øje.

Uddrag af bogen:

Det er samme blege hånd som før – den med bøjlestangshåndleddet – og det går op for ham, at det er den eneste, han har set. At hendes anden hånd har befundet sig omme bag hendes ryg hele tiden.

Næppe har denne erkendelse ramt ham, før pigen springer op og udstøder et afsindigt skrig, hvorefter hun kaster sig hen imod ham.

Hendes hånd er ikke skjult bag ryggen længere. Det er kniven heller ikke.

Det ligner en hobbykniv, men han kan ikke være 100% sikker, for hun svinger den så hurtigt og febrilsk fra side til side, at den danner et halvgennemsigtigt, gult uendelighedstegn i luften foran hende.

I sidste sekund når han at løfte skruenøglen op foran sig, så hobbykniven rammer den og ikke pulsåren i hans lår.

Sammenstødet med skruenøglens metal får hobbyknivens blad til at knække af og flyve ind mellem tøjstativerne, hvor den rammer gulvet med et klink.

Forsinkelsen er dog ganske kortvarig, for pigen tøver ikke med at skubbe skydeknappen op, så en frisk klinge dukker frem for enden af skæftet.

“Stop nu, for Guds skyld,” forsøger han. “Jeg vil ikke gøre dig noget.”

Det nytter ikke noget. Hendes krop får hende til at ligne en pige på ti, måske elleve år, men hadet i hendes øjne er så intenst og så dybt, at det må have krævet meget længere tid at udvikle. (side 28-29)

Om Den sidste dråbe:

Udgivelsesår: 01.09.2022
Forlag: Humblebooks, 303 sider
Omslag: Per Jacobsen

Udhængt trilogien:

Udhængt, 2021
Udhængt II: Dødens dal, 2022
Udhængt III: Den sidste dråbe, 2022

Læs også:

Darlah : 172 timer på månen af Johan Harstad
Jagtmarken af Patrick Leis
Kold karantæne af David Koepp
Pulp Horror Fiction / red. Lars Grill Nielsen
Rakelsminde af David Garmark og Stephan Garmark
Universets mørke / red. Henrik S. Harksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.