Anna Laurine Kornum vinder med “Mit indre Øje”

Anna Laurine Kornum vinder Årets Danske Horrorudgivelse. Foto: Zelina Marie Ozol

Anna Laurine Kornum vandt her i weekenden Årets Danske Horrorudgivelse 2022 for tegneserien Mit indre øje, der er udgivet på forlaget Afart. Prisen blev uddelt på Krimimessen i Horsens, hvor jeg desværre ikke kunne deltage i år.

Dansk Horror Selskab står bag prisen, men det er en uafhængig jury, der udvælger vinderen. I år bestod juryen af Torben Bille, ansvarshavende redaktør på Kulturkapellet; Kathrine Dyrkilde, bibliotekar og medarrangør af SkrækfestJacob Hedegaard Pedersen, forfatter og redaktør; Michael Kamp, prisvindende forfatter og Mette Sejrbo, forfatter og forlægger på forlaget Falkenborg.

Om hvorfor valget faldt på Mit indre øje skriver juryen bl.a.

“Mit indre øje” er et helstøbt værk, der som en anden oroboros bider sig selv i halen. Samtidig er det fyldt med huller i rummet mellem tekst og billeder, hvor læseren kan fare vild og fortabe sig i mareridtsyner. Selv efter læsningen forfølger den martrende billedside læseren, som et mareridt, man ikke kan eller vil vækkes fra.

Læs hele motivationen på Dansk Horror Selskabs hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.