Nye udgivelser 2024-09

Hver uge udkommer der nye, interessante titler indenfor de fantastiske genrer. Med disse lister forsøger jeg at samle særligt spændende nyudgivelser og give dem lidt velfortjent rampelys. Titlerne beskrives med link til forlagenes/boghandlernes omtaler, og skulle jeg have omtalt bogen allerede, er der også link til den her på Gyseren.

Tak til Janus Andersen for at trække ugelisterne jeg bruger til udarbejdelsen.

Nye udgivelser 2024-09

Belzebubs vol. 2 – Ingen hvile for de ugudelige af J. P. AhonenBelzebubs – ingen hvile for de ugudelige af J. P. Ahonen
Afart, 2024. – 143 sider

Vejen til helvede er belagt med gode intentioner

Motorvejen til black metal-stjernestatus er en- delig åben, men Belzebubs-forsanger Sløth er fastlåst i myldretiden! Kan Sløth finde tid til både band og familie, eller skal han ofre det ene eller det andet – eller sig selv – på alteret for husligt arbejde?

J.P. Ahonen fortsætter med at dokumentere hverdagen for din yndlings okkulte familie med infernalsk varme, der er svær at modstå.


Kattenes by af Algernon BlackwoodKattenes by af Algernon Blackwood
2 Feet Entertainment, 2024. – 139 sider

To gotiske noveller skrevet af Algernon Blackwood

Algernon Henry Blackwood (1869-1951) skrev 14 romaner, syv skuespil og et hav af noveller. Som ung boede han i en periode først i Canada, hvor han arbejdede i landbruget, og siden i New York, hvor han blandt andet ernærede sig som journalist for The New York Times.

En gennemgående figur i flere af Algernon Blackwoods gotiske noveller var den paranormale detektiv John Silence, der også optræder i begge noveller i denne bog. De viser Algernon Blackwoods stemningsmættede pen og hans særlige evne for krybende uhygge og fascination af okkulte seancer.

Algernon Blackwood blev af H.P. Lovecraft regnet for en af samtidens Modern Masters inden for overnaturlig horrorlitteratur.

Læs min omtale her


Jeg er den sidste af Richard MathesonJeg er den sidste af Richard Matheson
SerieKlubben, 2024. – 231 sider

Richard Matheson (1926-2013) skrev en mængde romaner og noveller, og stod dertil bag manuskriptet til blandt andet det afsnit af Twilight Zone, hvor William Shatner opdager en gremlin på flyvingen – og Steven Spielbergs første film, Duellen. Nu genudgiver SerieKlubben to af hans bedste bøger på dansk.

Han flygtede gennem lyspletter og nåede så igen i mørke. Hans ansigt var en forvreden maske af rædsel. Solstriber kastede lyse streger over hans fodspor. Bag ham havde edderkoppen optaget jagten på ham ...”

Richard Mathesons klassiker om Scott Carey, der langsomt men støt bliver mindre og mindre, er et værk der fortjener at blive læst eller genlæst af enhver fan af gys og science fiction. Jack Arnolds filmatisering fra 1957 er en klassiker. Med efterskrift af Nicolas Barbano.

Læs min omtale af en tidligere udgave her


Manden der blev mindre af Richard MathesonManden der blev mindre af Richard Matheson
SerieKlubben, 2024. – 211 sider

Han lagde bogen fra sig og stirrede ned i gulvet. Højttaleren brølede “Verklärte Nacht” ud. Han kunne selvfølgelig stoppe vat i ørerne; det lukkede deres lyde ude, men så kunne han heller ikke høre musikken, og han kunne ikke lide tanken om, at de havde tvunget ham ind i et sneglehus ...”

Richard Mathesons første og mest kendte roman foreligger endelig på dansk igen. Bogen er filmatiseret flere gange, senest med Will Smith. Med efterskrift af Nicolas Barbano.

Læs min omtale af en tidligere udgave her


Slagtersvinet - opdraget til terror af Peder Riis Slagtersvinet – opdraget til terror af Peder Riis 
Afkom, 2024. – 26 sider (Slagtersvinet, 3)

Oplev kampen mellem forstadsdrengen Heino Svendsen, der på grund af voldelige tegneserier har udviklet sig til den bestialske morder Slagtersvinet, og den Store Stygge Ulv og hans sidekick Rødhætte.


Den nye lejer af Richard ToporDen nye lejer af Richard Topor
A Mock Book, 2024. – 181 sider

Trelkovskij søger desperat efter et sted at bo i Paris. Ved et tilfælde finder han en lejlighed, han har råd til, og slår til. Også selvom han er klar over, at den forrige lejer sprang skrigende ud ad vinduet og stadig ligger indlagt på hospitalet. Herefter begynder en rystende rejse ind i paranoia og galskab, da en række bizarre begivenheder på arbejdspladsen og i ejendommen får den nye lejer til at tvivle på sin egen forstand og frygte for sit liv.

Topors surrealistiske og hallucinatoriske horrorklassiker udkom på fransk i 1964 og blev filmatiseret af Roman Polanski i 1976. I dag kan Topors bog betragtes som et voldsomt bud på en arbejdspladsroman og et billede af det pres, mennesket udsættes for i det moderne konkurrencesamfund. Bogen er dog også et brutalt portræt af den pris, et menneske, der ikke passer ind i det herskende kompleks af værdier og normer, må betale for at være sig selv og leve i.


Den armenske sarkofag af Rasmus WichmannDen armenske sarkofag af Rasmus Wichmann
Enter Darkness, 2024. – 285 sider

En blanding af konspirationsthriller, adventure og spændingsroman, om den dansk-irakiske Lili der er evighedsstuderende på Københavns Universitet. Da hun overhører en gæsteforlæsning af den kendte tv-historiker Jesper Warmind, bliver hun besat af en sarkofag på Nationalmuseet som er dækket af utydelige tegn.

Da hun beslutter sig for at skrive speciale om sarkofagen, ændrer hendes tilbagetrukne og ensomme hverdag sig brat. For sarkofagens hemmelighed er uløseligt forbundet med et mord der blev begået for mere end 30 år siden i Armeniens hovedstad, Jerevan. Da Warmind bliver myrdet, må hun flygte til Jerevan hvor hun falder for den flotte krigsveteran Visarion. Men kan han beskytte hende fra den lyssky fond og de russiske agenter, der alle sammen vil vide hvad der egentlig står på den armenske sarkofag?

Læs min omtale af lydbogen her


Fantastik skøn 2024 32-34
Fantastik skøn 2024 27-31
Fantastik skøn 2024 25-26
Fantastik skøn 2024 22-24
Fantastik skøn 2024 17-21
Fantastik skøn 2024 11-16
Fantastik skøn 2024 08-10
Fantastik skøn 2024 04-07
Fantastik skøn 2024 01-03

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.