Carrie af Stephen King

Carrie af Stephen KingCarrie er opvokset alene sammen med sin halvt vanvittige religiøse mor. I starten af bogen får Carrie menstruation for første gang, og da hun ikke aner, hvad det er, står hun skrækslagent og tror, at hun er ved at dø, mens de andre piger råber af hende og smider tamponer på hende.

En af pigerne, Susan Snell, føler sig så skyldig over episoden, at hun overtaler sin kæreste, Tommy Ross, til at tage Carrie med til ”the prom”, hvor de vælges som ballets konge og dronning. Men under ceremonien overhældes de med griseblod, og denne episode er dråben, der får Carrie til at gå amok. Hun forlader skolen efter at have sat den i brand med de telekinetiske kræfter, hun genopdagede, hun havde efter tamponepisoden. Derefter drager hun hærgende gennem byen hjem mod sin mor…

Inspirationen til Carrie fandt King ligesom så mange gange senere i sit eget liv. Mens han havde arbejdet på et vaskeri, havde han haft en kollega, som var dybt religiøs og ofte citerede biblen. King havde tit tænkt på, hvordan hjemmelivet mon var for hendes børn, og det er bl.a. det, han udforsker i Carrie.

King begyndte på historien, men blev snart i tvivl om hvorvidt hans kvindelige karaktere var troværdige, og smed derfor historien i skraldespanden. Heldigvis opdagede hans hustru Tabita den, og efter at have læst dem overtalte hun King til at fortsætte med historien. Den blev færdig i 1973, og indbragte den formidable sum af 2500 dollars. Det var det største beløb, King endnu havde fået for en historie, så han købte en gave til sin kone – en hårtørrer. Da rettighederne til paperback udgaven blev solgt, fik King så mange penge, at han kunne sige sit job op og leve af at skrive.

Carrie var den første af Kings bøger, der blev filmatiseret, og Brian De Palma slap godt fra det. King har selv sagt om filmen: “Brian De Palma’s Carrie was terrific. He handled the material deftly and artistically, and got a fine performence out of Sissy Spacek. In many ways the film is far more stylish than my book, which I still think is a gripping read but is impeded by a certain heaviness … a quality that’s absent from the film“.

Om bogen:

Originaltitel: Carrie
Udgivelsesår: 1974

11 Svar to “Carrie af Stephen King”

Skriv en kommentar