28 dage senere

28 dage senereCykelbudet Jim (Cillian Murphy) vågner op på hospitalet for at opdage, at han tilsyneladende er det eneste menneske i London. På sin jagt efter andre mennesker går han ind i en kirke, hvor han opdager, at stort set alle kirkegængerne er døde – og de som ikke er, vil slå ham ihjel. Jim stikker af og bliver hjulpet af to andre overlevende Selena (Naomie Harris) og Mark (Noah Huntley).

Det viser sig, at en farlig virus er sluppet ud af et af regeringens laboratorier. Den smitter lynhurtig, og medfører at de smittede går amok i blodrus. Jim og Selena rejser sammen med nogle få andre overlevende væk fra byen for at prøve at finde regeringen og redningen, og de finder også en gruppe soldater, som har forskanset sig i et slot. Men soldaterne spiller ikke med helt åbne kort, og snart er Jim og Selena i en helt ny knibe.

28 dage senere er en af de bedre gysere, jeg har set længe. Scenen, hvor Jim kommer ud fra hospitalet og finder det fuldstændigt forladte London, er suverænt godt filmet. I det hele taget virker det til, at Danny Boyle har gjort noget ud af kameravinkler og overraskende detaljer, og samtidig er skuespillerne rimelig velcastede. Der er sine steder, hvor klichéerne alligevel kigger frem, men i det store hele er her tale om en god, gedigen gyser.

Danny Boyle har tidligere lavet film som Trainspotting og Sunshine. I 2007 kom en efterfølger til 28 dage senere: 28 uger senere, som blev instrueret af Juan Carlos Fresnadillo

Om 28 dage senere:

Instruktør: Danny Boyle
Udgivelsesår: 2002

5 tanker om “28 dage senere

  1. Pingback: Gyseren » Dead meat

  2. Pingback: Gyseren » Dawn of the dead (2004)

  3. Pingback: Gyseren » Zombieland

  4. Pingback: 28 uger senere

  5. Pingback: IMDB’s bud på ‘Top Sci-Fi Horror Films’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.