Christine af Stephen King

Christine af Stephen KingDennis er en ganske almindelig skoledreng. Hans bedste ven er Arnie Cunningham – en bumset, nervøs og genert dreng uden held med pigerne eller med særligt meget andet. En dag vender heldet dog for Arnie. Han køber drømmebilen – en Plymouth Fury fra 1958 – som dog trænger til en del istandsættelse. Det lader Arnie sig dog ikke gå på af, og snart er han ejer af det gamle lig.

Men Christine – som Arnie døber bilen – er ikke en almindelig bil, og da Arnie møder den søde Leigh og begynder at date hende, er Christine langt fra tilfreds!

Med Christine har Stephen King skrevet en udmærket historie. Idéen om en hjemsøgt bil er velfortalt, men det bedste er efter min mening portrættet af Arnie. Hvordan han udvikler sig fra en genert bumset ung dreng til en kynisk og kold mand, og hvordan venskabet med Dennis forandrer sig undervejs.

John Carpenter står bag filmatiseringen fra 1983, som ikke er noget særligt. Den er dog langt fra så dårlig som f.eks. Firestarter, så se den bare en kedelig hverdagsaften.

Om filmen:

Originaltitel: Christine
Udgivelsesår: 1983

2 tanker om “Christine af Stephen King

  1. Pingback: Gyseren » John Carpenter

  2. Pingback: Om en Buick 8 af Stephen King

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.