Maximum Overdrive

Maximum OverdriveStephen King har selv instrueret Maximum Overdrive, som bygger på hans novelle Trucks. Og han var ikke særligt glad for resultatet: “I didn’t do a very good job of directing it… Maximum Overdrive was for me a crash course in film school. What some guys take six years to learn, I learned in about ten weeks. The result was a picture that was just terrible…”

Personligt synes jeg dog ikke, at den er helt dårlig. Lidt af Kings humor skinner igennem, og filmen rummer også visse “hop-ud-af-stolen”-gimmicks, som f.eks. scenen hvor en sodavandsmaskine pludselig går amok.

Endelig tæller det også på plus-siden, at Stephen King personligt ønskede, at AC/DC skulle lave soundtracket, som bl.a. består af Who Made Who.

Handlingen lyder: En mystisk komet har passeret jorden. Dens tilsynekomst giver liv til maskinerne, som pludseligt begynder at slå mennesker ihjel det bedste de kan. Lastbiler maser personbiler, plæneklippere klipper mennesker i stedet for græs osv. En lille gruppe mennesker har fundet tilflugt i et truckstop, hvor de belejres af lastbilerne ude på pladsen. De tvinges til at tanke for ikke at blive slået ihjel, men den prøveløsladte Bill Robinson har andre planer, og i nattens mørke forsøger de at bryde ud og finde hjælp.

Om Maximum Overdrive:

Instruktør: Stephen King
Udgivelsesår: 1986
Tagline: Evil’s wheels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.