Legionen af William Peter Blatty

Opdager Kinderman fra “Exorcisten” er hovedpersonen i Legionen, som foregår nogle år efter de mærkelige hændelser, Regan var udsat for.

Nogle mystiske mord begås, som alle har træk af en seriemorder, der døde ved anholdelsen flere år tilbage. Ofrene har ikke noget tilfælles, men hver gang finder Kinderman et forvirret ældre menneske i nærheden af mordstedet. Da han samtidig konfronteres med en psykiatrisk patient, der slående ligner fader Karras, som døde efter Regans djævleuddrivelse, begynder begivenhederne at accelerere.

Legionen lever ikke op til “Excorsisten” efter min mening. Kinderman er et yderst filosofisk menneske, og meget af romanen handler om hans tanker om ondskabens væsen, samt hans mere eller mindre sære monologer om dette og hint. Romanen rummer dog også gode sider, så giv den en chance. Måske er det bare mig, som ikke er filosofisk nok.

Romanen er også blevet filmatiseret som “Excorsisten 3”.

Om Legionen:

Originaltitel: Legion
Originaludgave: 1983

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.