Offer for en samler af John Fowles

Psykologisk gyser om en hæmmet, småborgerlig kontorist, som kidnapper en smuk, ung kunststuderende og spærrer hende inde i sin kælder.

Bogen blev filmatiseret i 1965 af William Wyler.

Lise-Lotte Truelsen anmelder Offer for en samlerLitteratursiden:
“Det er en dyb bog, som tager os med ned i vores hovedpersoners indre og forsøger at give læseren et klart billede af, hvor forskellige mennesker er skruet sammen, og hvor forskelligt vi opfatter tingene. Hvor langt vil visse mennesker gå for at opnå det, de vil have – på andres bekostning – og hvor langt er man, som offer, villig til at strække sig for at overleve? Der udspiller sig et hårfint psykologisk spil mellem kidnapperen og hans offer, og John Fowles forstår til fulde at beskrive det. Han besidder en formidabel evne til at skildre personligheder og holde sin læser fanget. En brillant bog, som kan tåle at blive læst flere gange og stadig rumme overraskelser.” Læs hele anmeldelsen her.

Om Offer for en samler:

Originaludgave: 1963
Originaltitel: The collector

2 tanker om “Offer for en samler af John Fowles

  1. Pingback: Du af Caroline Kepnes

  2. Pingback: Perfekte dage af Raphael Montes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.