Langolinerne af Stephen King

Langolinerne af Stephen KingUnder en almindelig ruteflyvning forsvinder et fly ind i en mystisk tidsrevne. Alle ombordværende på nær nogle ganske få passagerer forsvinder, og da de endeligt får landet flyet, viser det sig, at deres problemer først lige er startet. For de er landet i i går, og nu nærmer langolinerne sig, og de har skarpe tænder…

Langolinerne blev udgivet som en del af samlingen Four past midnight, men på dansk blev den udgivet seperat af forlaget Artia i 1991. Året efter kom de sidste tre historier fra samlingen under titlen Efter midnat.

Også Langolinerne er blevet filmatiseret. Tom Holland instruerede i 1995 en tv-film bygget på historien. Han valgte en gruppe forholdsvis ukendte skuespillere, og de spiller rollerne godt, især Bronson Pinchot i rollen som forretningsmanden Craig Toomey. Men visuel effects’ne er efter min mening ikke imponerende, ikke engang efter tidens standard. Som en lille ekstra lækkerbid til fansene optræder både Stephen King og Tom Holland i en lille cameo.

Om bogen:

Originaltitel: Four Past Midnight
Udgivelsesår: 1990

7 tanker om “Langolinerne af Stephen King

 1. Pingback: Gyseren » Tom Holland

 2. Maria siger:

  Jeg er meget meget meget stor Stephen King fan, og jeg arbejder på at få samlet alle han bøger. Jeg har i forvejen en stor samling, men jeg kan ikke finde Langolinerne på dansk nogen steder. Nogen idéer om hvor jeg kan lede? Jeg har søgt overalt på nettet, online antikvariater osv.

 3. Jette siger:

  Desværre har jeg ikke andre forslag, end at blive skrevet op hos forskellige antikvarboghandlere og håbe på, at den dukker op. Eller at den måske bliver genudgivet (hvilket jeg dog ikke tror så meget på).
  Held og lykke med at finde den 🙂

 4. Maria siger:

  Ja, du har nok ret, jeg tror jeg vil skrive mig op hos forskellige antikvarboghandlere og håbe på den kommer, og så må jeg lede lidt videre. Mange tak 🙂

 5. Pingback: Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11 / red. Carl-Eddy Skovgaard

 6. Erna Schou siger:

  Jeg leder også med lys og lygte efter Langolinerne af Stephen King…
  Hvis der er nogen, der kender nogen, der har et eksemplar i “overskud” er jeg køber til den…
  Hvis der er nogen, der har et godt bud på, hvor jeg måske kan få fat i den, hører jeg rigtig gerne fra jer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.