Efter midnat af Stephen King

Efter midnat af Stephen KingEfter midnat består af tre historier: “Hemmeligt vindue, hemmelig have”, “Biblioteksbetjenten” og “Foto med hund”. Den sidste historie fra “Four past midnight” er på dansk blevet udgivet seperat som “Langolinerne”.

I “Hemmeligt vindue, hemmelig have” bliver forfatteren Morton Rainey beskyldt for at have hugget en historie fra den for Mort totalt ukendte John Shooter. Shooter opsøger Mort for at “bringe tingene i orden”, og han accepterer ikke nej for et svar.

Historien blev filmatiseret i 2004 med Johnny Depp i rollen som Mort. David Koepp instruerede, og selvom det ikke er blevet den bedste film, så kan jeg dog godt lide, at Koepp har lavet en anderledes slutning.

Stephen King fik delvis inspirationen til nr. to historie “Biblioteksbetjenten” af sin søn Owen, som helst ikke ville gå på biblioteket, fordi han var bange for bibliotekspolitiet. Det fik King til at tænke på sin egen barndomsfrygt: “Jeg vidste, da jeg begyndte, at jeg som barn havde elsket biblioteket … men mens jeg fortsatte skrivearbejdet, genopdagede jeg en dybere sandhed: jeg havde også været bange for det. Jeg havde været bange for at blive væk i de mørke magasiner, jeg var bange for at blive væk i en mørk krog af læsesalen og blive låst inde hele natten, jeg var bange for den gamle bibliotekar med det blå hår og katteøje – brillerne og den næsten læbeløse mund, som tog én om hænderne med sine lange, blege fingre og hvæsede SHHH! hvis man glemte, hvor man var, og begyndte at tale højt. Og ja, jeg var bange for bibliotekspolitiet.

Den sidste historie hedder “Foto med hund”, og er en historie fra Castle Rock. Kevin ønsker sig brændende et fotografiapperat i fødselsdagsgave, og stor er hans glæde, da han får det. Men snart viser det sig, at kameraet kun kan tage et motiv – et billede af en hund ved et stakit. Og kender man King ret, ved man, at det ikke er en helt almindelig hund…

Om Efter midnat:

Originaltitel: Four Past Midnight/, Langolinerne –
Udgivelsesår: 1990

En tanke om “Efter midnat af Stephen King

  1. Pingback: Efter solnedgang af Stephen King

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.