Desperation af Stephen King

Desperation af Stephen KingPeter og Mary Jackson er på vej hjem efter et besøg hos Peters søster, da de stoppes af Collier Entragian, der er betjent i den lille mineby Desperation. Han anholder dem for at have stoffer skjult i bilen og tager dem med til byens fængsel. Her ser de liget af en lille pige, og da Peter ikke adlyder Entragians ordre, skyder han ham.

Mary puttes i en celle, og her opdager hun, at der også befinder sig andre rejsende. Familien Carver, Ralph, Ellen og sønnen David, som er på ferie, da de stoppes af Entragian. Det var deres datter Gøj, som Peter og Mary var ved at falde over. Forfatteren John Edward Marinville, som ligeledes er blevet arresteret for at besidde stoffer, og derudover er også den lokale dyrlæge, Tom Billingsley, lukket inde i cellerne.

Det lykkes for de seks at slippe ud, da David ved Guds hjælp smyger sig under tremmerne og får skudt coyoten, som Entragian har efterladt for at passe på fangerne, men da de ikke kan komme ud af byen, skjuler de sig i en gammel biograf, og her støder Marinvilles chauffør, Steve Ames og blafferen Cynthia Smith, til dem.

Men der er mere på spil end en gal betjent. Entragian er blevet besat af væsnet Tak, som kan kontrollere dyrs tanker, og som er gennemført ond. Tak er sluppet ud af en gammel mine, og det ønsker at gøre så stor skade så muligt, men i drengen David har Tak fået en større modstand, end det havde forventet. Gud ønsker nemlig ikke, at Tak skal sprede sig, og David tror på Gud.

Desperation blev filmatiseret i 2006 til tv med Mick Garris i instruktørstolen. Det er ikke blevet den bedste King filmatisering, men der er dog gode bidder hist og bist. Ron Pearlman spiller den besatte betjent Entragian, og det er en rolle, som passer ham fint.

Om bogen:

Originaltitel: Desperation
Udgivelsesår: 1996

3 tanker om “Desperation af Stephen King

  1. Pingback: Regulatorerne af Richard Bachman

  2. Pingback: Udhængt af Per Jacobsen

  3. Pingback: Udhængt II: Dødens dal af Per Jacobsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.