Regulatorerne af Richard Bachman

RegulatorerneI 1996 udgav Stephen King dobbeltværket Desperation og Regulatorerne. Førstnævnte udkom under Kings navn, mens Regulatorerne blev udgivet som en post mortem Richard Bachman bog. Det sjove ved de to romaner er, at de stort set har samme persongalleri, men foregår to forskellige steder og med forskellige skæbner for personerne.

På Stephen Kings hjemmeside skriver han: “Jeg havde leget med idéen om at skrive en bog kaldet The Regulators, fordi jeg havde en printer med et klistermærke på, hvor der stor The Regulators. Så en dag kom det til mig, at jeg kunne skrive bogen som Richard Bachman, og samtidig bruge personerne fra min anden bog Desperation, men give dem nogle helt andre roller.”
Og det blev til denne historie.

I den hyggelige by Wentworth, Ohio er det højsommer. Livet summer fredeligt af sted, indtil det en ganske almindelig dag afbrydes af en skinnende rød bil, som dukker op på Poplar Street ud af det blå og skyder avisdrengen Cary og hunden Hannibal. Regulatorerne er kommet – og de tager ikke af sted igen, før Wentworth er slettet af landkortet!

Stephen King bruger figuren Tak (som også står bag ondskaben i Desperation) som katalysator for begivenhederne. Tak har fundet en vej ud af Klapperslangeskakten (en gammel mine i Nevada) ind i sindet af den autistiske dreng Seth, som nu bor hos sin tante Audrey Wyler. Seth er vild med tegneserien MotoKops 2200 og med gamle westernfilm, især “Regulatorerne”. Med Taks hjælp skaber han et univers i byen befolket af disse figurer, men desværre ønsker Tak noget til gengæld. Han lever af menneskers smerte og død, og som natten falder på, falder virkeligheden fra hinanden, og Wentworths indbyggere fanges i en sindssyg kamp for at overleve.

Historien fortælles dels lige ud af landevejen, og dels med små bidder af tv-manuskripter, breve og dagbøger. Det er en form, King før har brugt, og f.eks. i Carrie synes jeg, det virkede supergodt. Her synes jeg især det er brevene og dagbøgerne, som fungerer, mens de indsatte bidder af tv-manuskripterne ikke rigtig fangede mig eller bidrog med noget ekstra til historien.

Om bogen:

Originaltitel: The Regulators
Udgivelsesår: 1996 (som Richard Bachman)

Også omtalt på Horrorsiden.dk

2 tanker om “Regulatorerne af Richard Bachman

  1. Pingback: Amok af Richard Bachman

  2. Pingback: Blaze af Richard Bachman

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.