Dolores Claiborne af Stephen King

Dolores Claiborne af Stephen KingDolores Claiborne har hele sit liv boet på øen Little Tall Island. De sidste mange år har hun arbejdet for Vera Donovan – en rig gammel kone med et hidsigt temperament. Men nu er Vera død – og Dolores er anklaget for mordet.

Og Dolores vil godt tilstå et mord, men ikke på Vera. I stedet fortæller hun historien om sit liv, gift med den fordrukne Joe som slår hende og er efter datteren Selena. Indtil en dag Dolores får nok…

Dolores Claiborne er et fantastisk portræt af en stærk kvinde, som kæmper med de hårdeste odds. Dem, der har beskyldt Stephen King for at hade kvinder, kan ikke have læst denne bog!

I 1995 blev bogen filmatiseret, dog ikke særligt godt efter min mening. Kathy Bates er glimrende som Dolores, men manuskriptet er ikke nær så godt som bogen. Og så var jeg ikke særlig imponeret af Jennifer Jason Leigh som Selena.

Om Dolores Claiborne:

Originaltitel: Dolores Claiborne
Udgivelsesår: 1992

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.