Rose Madder af Stephen King

Rose Madder af Stephen KingRosie Daniels har levet i et voldeligt ægteskab med politimanden Norman i 14 år. En dag får hun pludselig nok og stikker af hjemmefra for at starte et nyt liv. Nærmest tilfældigt finder hun vej til “Døtre & Søstre”, et hjem for voldsramte kvinder. Her får hun hjælp til at finde et sted at bo og et job som indlæser af lydbøger.

Den første ting, Rosie køber til sit nye hjem, er et billede, der forestiller en kvinde, som står med ryggen til beskueren på en bakke. Rosie besættes af billedet, som hun synes ændrer sig, hver gang hun betragter det. Det viser sig, at billedet er vejen ind til en anden verden, hvor kvinden på bakken har brug for Rosies hjælp. Den tilbyder Rosie gerne, og det lykkes hende at klare opgaven, men efterfølgende overbeviser hun sig selv om, at det må have været en drøm.

Mens Rosie vænner sig til livet uden sin voldelige ægtemand, leder han med lys og lygte efter hende. Med hjælp af sine venner i politistyrken, lykkes det ham at finde frem til byen, hvor Rosie lever sit nye liv.

Men undervejs i efterforskningen har Norman mistet mere og mere af sin selvkontrol. Fra kun at tæve sin kone kan han nu slet ikke styre sit temperament, og da han finder frem til Rosie, er han selv eftersøgt for flere mord, og nu vil han tale ALVORLIGT med hende.

Det lykkes Rosie at få lokket Norman til at følge efter sig ind i billedets verden, og her overtager kvinden på bakken Rosies rolle, mens Norman tildeles rollen som Erinyes, tyren der vogter i labyrinten, i et opgør hvor kun én kommer tilbage.

Hvor jeg synes godt om den del af romanen, som ser nærmere på Rosie og Normans forhold og undersøger konsekvenser og baggrunde for voldelige forhold, så er jeg knap så imponeret over den overnaturlige del, som finder sted i Rosies billede. Her føles handlingen forceret og virker mere som en irrelevant tilføjelse, end som en nødvendig del af historien.

Trods det, er Rose Madder stadig læseværdig, men det er ikke en af Stephen Kings bedste romaner.

Om bogen:

Originaltitel: Rose Madder
Udgivelsesår: 1995

En tanke om “Rose Madder af Stephen King

  1. Pingback: Theodor Moodys bratte opvågning af Per Jacobsen - Gyseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.